Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η χώρα βουλιάζει και ημείς στο Διόνυσο άδομεν…

(ο πίνακας είναι του  Luis  Veloso)

Το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Όταν αυτό συμβαίνει γύρο σου κι επηρεάζει καθοριστικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εσύ δεν μπορείς να στρέφεις το βλέμμα αλλού, στην υποπερίπτωση της τάδε παραγράφου, προκειμένου να οικοδομήσεις αξιόπιστα την κριτική σου. Ώστε να επηρεαστεί σε θετική κατεύθυνση η εξέλιξη των πραγμάτων και όχι να εκτονωθεί ο θυμός ή να ικανοποιηθεί το εγώ σου.

Αν δε μπορείς να πολιτευτείς σύμφωνα με τις ανάγκες-απαιτήσεις της συγκυρίας, τότε μετατρέπεσαι σε γραφική καρικατούρα του περιθωρίου, γεμάτη κακίες κι ανασφάλειες. Οπότε, ας τα να πάνε.

Έχουμε αναφερθεί δημόσια επανειλημμένα στις πολλαπλές παθογένειες των δημοτικών πραγμάτων του Διονύσου, ενίοτε με σκληρό τρόπο για πρόσωπα και καταστάσεις αλλά ποτέ άδικο.
Σήμερα, όμως είναι η στιγμή να υπερβούν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και να βρουν από κοινού σημεία σύγκλισης με άλλες δημοτικές παρατάξεις, ώστε –στη χειρότερη περίπτωση- να αποκαλυφθούν τα προσωπεία όσων αντιπολιτεύονται απλά για να αντιπολιτεύονται, δέσμιοι συντεχνιακών νοοτροπιών.
Τώρα είναι η ώρα για Ανασύνθεση του δημοτικού σκηνικού και η πρωτοβουλία γιαυτό ανήκει πρωτίστως στην πλειοψηφία. Αλλιώς, δεν πρόκειται να επιβιώσει ο Δήμος από το βούλιαγμα της χώρας που έρχεται.

Ζητούνται συγκεκριμένα βήματα Σύνθεσης στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου και διαδικασίες αμφίπλευρης διεύρυνσης της δημοτικής πλειοψηφίας των Ανοιχτών Οριζόντων.
Να μπουν στην άκρη τεχνητοί διαχωρισμοί και στερεότυπα, άχρηστοι και άσκοποι αυτή τη στιγμή.
Να σπάσει η ιδιοκτησιακή και μονο-παραταξιακή αντίληψη θέασης της πραγματικότητας, κατάλοιπο άλλων εποχών και δημοτικών σχημάτων προηγούμενων περιόδων.
Να δρομολογηθούν συλλογικές διαδικασίες λειτουργίας των Ανοιχτών Οριζόντων.
Και να παραμερίσουν όσοι αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν.

Το υλικό για μια Νέα Αρχή υπάρχει, φτάνει να διατυπωθεί έμπρακτα, θαρραλέα κι όχι επιδερμικά η θέληση να προχωρήσει η πλειοψηφία σ΄ αυτή τη ρότα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου