Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Οι νοσταλγοί της σιωπής των νεκροταφείων στο Διόνυσο



Πολύ μελάνι και κροκοδείλια δάκρυα χύνονται τελευταία για την πολυφωνία, που παρατηρείται μερικές φορές, στους κόλπους της δημοτικής αρχής. Σε σημείο που τείνεις να πιστέψεις πως είναι ειλικρινής η ανησυχία από αυτούς τους κύκλους, παρά από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Και νάσου περισπούδαστες τάχα αναλύσεις, έγκυρες δήθεν αλλά κακόβουλες πληροφορίες για συγκρούσεις, εκτιμήσεις για επικείμενες εξελίξεις. Και ο χορός καλά κρατεί, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις που επιφυλάσσει η πραγματικότητα στους ευσεβείς πόθους των ευφάνταστων σεναριογράφων του ποδαριού. Εδώ ισχύει- όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα

Το φαινόμενο κορυφώθηκε με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου στο θέμα της διαγραφής ή μη βεβαιωμένων οφειλών προς το Δήμο εκδηλώθηκε διαφοροποίηση απόψεων– με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- 3 Αντιδημάρχων με την εισήγηση του Δημάρχου. Άρχισε αμέσως ορυμαγδός δημοσιευμάτων και σχολίων, προκειμένου να θολώσουν τα νερά και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι βαθύτερες επιδιώξεις διαφόρων κέντρων και παράκεντρων. Φυσικά, το βάρος δεν ρίχνεται και σε αυτή την περίπτωση στην ουσία της υπόθεσης αλλά στη διαδικασία, γνωστή και μη εξαιρετέα τακτική όταν θέλεις να αποφύγεις τη συζήτηση με επιχειρήματα.

Απώτερος στόχος αυτών των παρεμβάσεων απέξω είναι να δημιουργηθεί αναταραχή, καχυποψία και τελικά ρήγμα στους μέσα. Είναι βλέπετε πολλοί οι εραστές της σιωπής του νεκροταφείου στο Διόνυσο. Την προτιμούν, για τους δικούς τους ευδιάκριτους λόγους, από την πολυφωνία, το δημιουργικό διάλογο ακόμη και τις συγκρούσεις, που όμως καταλήγουν σε συνθέσεις ή και αντιθέσεις δευτερεύουσας σημασίας. Είναι πολλοί βλέπετε στο Διόνυσο οι εραστές του συγκεντρωτισμού, της ενός ανδρός αρχής, της ιερής ομοφωνίας. Που δυσφορούν από την πολυσυλλεκτικότητα της δημοτικής παράταξης, που διοικεί το Δήμο. Κι ας κόπτονται περί του αντιθέτου…

Την καλύτερη απάντηση σε όλα τούτα την δίνει νομίζουμε, με ανάρτηση του στο  facebook, ο Αντιδήμαρχος  Ηλίας  Υφαντής:

«Η πολιτική διαφοροποίηση και αντιπαράθεση είναι -εν δυνάμει- στοιχεία θετικά για την προαγωγή της δημόσιας ζωής και την καλλιέργεια δημιουργικού ανταγωνισμού.
Η διολίσθησή σε "καλοήθεις" προσωπικές διαφορές είναι στρέβλωση.
Η μετάλλαξη σε "κακοήθεις" προσωπικές διαφορές είναι καταστροφική. Διότι συνεπάγεται εξασθένηση των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού και, συχνά, συνοδεύεται από μεταστάσεις.
Και οι τρεις διαδρομές είναι κατ' επιλογήν των εμπλεκομένων υποκειμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου