Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Μια διδακτική ιστορία για τις αποκαλύψεις σκανδάλων από τα ΜΜΕ



Με αφορμή τις καταγγελίες  Πανούση

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος  Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος-
Σοφή η ενέργεια του Πανούση ν' απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης. Είτε αρέσει στους συριζαίους είτε όχι, η αλήθεια στα πολιτικά σκάνδαλα μόνο μέσα από τα ΜΜΕ αποκαλύπτεται. Από τις κυβερνήσεις ποτέ και από τη Δικαιοσύνη σπανίως. Παγκοσμίως αυτό!

Ας θυμηθούμε την εμπειρία από το  Γουότεργκεϊτ.
Ατις 17 Ιουνίου του 1972 πέντε άτομα συνελήφθησαν στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, ενώ επιχειρούσαν να διαρρήξουν τα γραφεία του Δημοκρατικού κόμματος, στο κτίριο Γουότεργκεϊτ. Και ενώ αρχικά, η υπόθεση έμοιαζε με μια κοινού τύπου διάρρηξη, στη συνέχεια, έγινε αντιληπτό πως όλοι οι δράστες σχετίζονταν με την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον.

Την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα γεγονότα, οι αποκαλύψεις παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας αφού δυο δημοσιογράφοι της Washington Post (Μπομπ Γούντγουορντ, Καρλ Μπέρνστάιν) με καθοδηγητή έναν άγνωστο πληροφοριοδότη επονομαζόμενο "Βαθύ Λαρύγγι" (το 2005 ο Μαρκ Φελτ αποκάλυψε ότι ο ίδιος βρισκόταν πίσω από αυτό το ψευδώνυμο) αποκαλύπτουν τις σχέσεις των δραστών με την κυβέρνηση και το Λευκό Οίκο.

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται ότι η επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος που ήταν υπεύθυνη για την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου, προχωρούσε σε ενέργειες πολιτικής κατασκοπείας, οι οποίες χρηματοδοτούνταν με μυστικά, κυβερνητικά κονδύλια ενώ στενοί συνεργάτες του αμερικανού προέδρου φέρονταν ως πρωταγωνιστές ή έμμεσα αναμεμειγμένοι.

Η συνέχεια είναι γνωστή, ο Νίξον εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.
Ας τάχουν όλα  αυτά υπόψη τους οι σημερινοί κυβερνήτες της χώρας, που είναι ακόμα μεθυσμένοι από την υποτιθέμενη εκλογική τους παντοδυναμία. Μια προσεκτική μελέτη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας δείχνει ότι, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με ροδοπέταλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου