Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Για την αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου



Τελευταία, υπάρχουν πληροφορίες ότι η δημοτική αρχή Διονύσου εξετάζει σοβαρά την αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου, που αποτελεί ένα αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο του καλλικρατικού Δήμου. Η αξιοποίηση του απασχόλησε κατά καιρούς διαφορετικές δημοτικές αρχές, χωρίς όμως κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω, ακολουθεί μια σύντομη ιστορική αναδρομή, χρήσιμη και για τη σημερινή προσπάθεια.
Το ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου, έκτασης 10,5 στρεμμάτων,  αγοράστηκε από τον Δήμο Αγίου Στεφάνου επί δημαρχίας Στέλιου Κοροβέση.,
Το 2009, η δημοτική αρχή του  Παναγιώτη  Βορριά παρέλαβε την πλήρη αρχιτεκτονική προμελέτη αξιοποίησης του χώρου. Μέχρι τότε ο χώρος παρέμενε αναξιοποίητος, με  εξαίρεση τις καλοκαιρινές  εκδηλώσεις  του Πνευματικού Κέντρου.
Το 2010 έφερε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Στεφάνου. Στην εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Παναγιώτης  Βορριάς αναφέρθηκε στα σοβαρά βήματα που έγιναν από τη δημοτική αρχή του. Συγκεκριμένα:

• Στην προσπάθεια της ένταξης του έργου σε προγράμματα χρηματοδότησης.
• Στην εξασφάλιση από το Πολεοδομικό Γραφείο Καπανδριτίου του τι οικοδομείται σε αυτό το χώρο.
• Στην ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης Προμελέτης για το έργο.
• Στο ύψος του δανείου 3 εκατομμυρίων €, που εξασφάλισε ο Δήμος και το οποίο βρισκόταν σε αντιστοιχία με τις οικονομικές του δυνατότητες, ώστε να μην δημιουργηθούν ταμειακά προβλήματα η προβλήματα ρευστότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Στεφάνου ενέκρινε την εισήγηση και αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος στις διαδικασίες για τη σύναψη δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η με αναγνωρισμένο πιστωτικό ίδρυμα, σύμφωνα με την συνταχθείσα προμελέτη.

Για την ιστορία, στη συνεδρίαση εκείνη του  Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ. κ. Μπιτάκος Π., Ίσσαρης Γρ., Ράλλης Ηλ., Βουτσά Β., Κυριακούλης Κ., Μπερμπάντης Γ., Σφέτσα Μ., Δεβεράκης Ι., Κοντονή – Μπαλτά Αικ., Ντούντα Χρ.
Κατά της απόφασης ψήφισαν οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ.κ Σακελλαρίου Δ., Πλαγιαννάκος Γ., Δαφνής Β., Κρητικός  Αθ., Τζανετή Έλ., Γιαννιώτη Ελ,, Ταουξή Καλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου