Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Περιφρόνηση κι ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου



Διαρκής και κατ΄ εξακολούθηση βιασμός της βούλησης των πολιτών όπως εκφράστηκε στις εκλογές, που αποπνέει έντονα αντιθεσμική συμπεριφορά.
Ανευθυνότητα κι έλλειψη σεβασμού στον κορυφαίο θεσμό του δήμου.
Πρακτικές που υποβαθμίζουν και υπονομεύουν διαχρονικά τη συλλογική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι ευθύνες διαχέονται σε όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις, που δείχνουν ανίκανες να σταθούν στο ύψος που απαιτεί η συγκυρία στο δήμο και τη χώρα.

Αρχίζοντας εξ ορισμού βεβαίως από την πλειοψηφία, που δείχνει κατώτερη των προσδοκιών και όμηρος συχνά των εσωτερικών της προβλημάτων (συνοχής και ομοιογένειας). Μέχρι που μπορεί όμως να τραβήξει αυτό το βιολί, χωρίς βαριές συνέπειες για την πορεία του δημοτικού έργου συνολικά; Ας το πούμε όσο πιο καθαρά μπορούμε. Η ευθύνη για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση βαρύνει συλλογικά την ηγεσία της πλειοψηφίας (αντιδήμαρχοι, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου) και όχι μόνο τον δήμαρχο. Περιμένουμε μια καθαρή απάντηση χωρίς μισόλογα, ωραιοποιήσεις ή απλά διαπιστώσεις.

Για κάποιες από τις δυνάμεις της μειοψηφίας (Ενωτική Πρωτοβουλία, Νέα Πνοή) δεν θα μπορούσε κάποιος να περιμένει μια υπεύθυνη στάση. Δέσμιες των μικροκομματικών τους αντιλήψεων κι ενός τυφλού αντιπολιτευτικού μένους, αδυνατούν ένα χρόνο τώρα να προσαρμοστούν στο ρόλο που τους έταξε η ψήφος των πολιτών, δείχνουν ανήμπορες να αρθρώσουν προγραμματικό, δημιουργικό κι εναλλακτικό λόγο. Παραπαίουν, προσπαθώντας, να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα της πλειοψηφίας, προσδοκώντας μάταια όμως να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα παραταξιακά οφέλη. Υπονομεύοντας έτσι την όποια ικανότητα τους να αποτελέσουν σε βάθος χρόνου τη διάδοχη κατάσταση στο δήμο.

Αφήσαμε για το τέλος και μια άλλη δύναμη, που δρα στο περιθώριο προσπαθώντας συστηματικά να ματαιώσει οτιδήποτε θετικό πάει να οικοδομηθεί στο δήμο, ανίκανη εντελώς να επιδράσει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στις εξελίξεις.  Είναι το γνωστό μας και μη εξαιρετέο συνεργείο των κατεδαφιστών, ομού μετά των συνηγόρων του. Σ΄ αυτή την αναμπουμπούλα αυτοί χαίρονται, πανηγυρίζουν θα έλεγε κανείς χωρίς διάθεση υπερβολής, έχοντας την αυταπάτη ότι δικαιώνονται και θα επιπλεύσουν από το τυχόν βούλιαγμα του δήμου. Μοιάζουν επιεικώς σαν άνθρωποι των σπηλαίων.

Κυρίες και κύριοι, της πλειοψηφίας και μειοψηφίας, Συνέλθετε γρήγορα πριν είναι αργά για όλους σας αλλά κυρίως για εμάς τους δημότες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου