Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Όταν ασχολείσαι με τα μπάζα στο Διόνυσο…



Έναν ιδιότυπο διάλογο επιχειρεί απρόσκλητα να ανοίξει με το blog  Ενεργός Πολίτης το σωματείο που σύστησαν πρόσφατα οι κατεδαφιστές του Διονύσου (κατά τα πρότυπα προφανώς του συμπαθούς κλάδου των εκδοροσφαγέων ή φορτοεκφορτωτών…). Νιώθουν προφανώς την ανάγκη να απολογούνται σε όσα τους καταμαρτυρούμε. Ίσως φταίνε κάποια παιδικά τραύματα, ίσως πάλι η μοναξιά του ερημίτη στο γυάλινο πύργο των φαντασιώσεων του. Όπως και νάχει πάντως, αξιοπρόσεκτη η προσπάθεια κι αξίζει να την ενθαρρύνουμε, ώστε να διοργανώσουμε από κοινού μια Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου και όχι στα λημέρια τους.

Μέσα στην παραζάλη από το νέο κορσέ που φόρεσαν για τις ανάγκες της παράστασης, κάνει μπαμ από μακριά ότι νιώθουν άβολα. Χώρια ότι δεν είναι μαθημένοι σε αγώνες τοξοβολίας που αναγκάστηκαν να συμμετέχουν άρον-άρον και στους καταιγιστικούς ρυθμούς, που αυτοί απαιτούν. Γιαυτό είναι συνεχώς με ένα μαντήλι στο χέρι για να προλαβαίνουν τον ιδρώτα, που τρέχει και χαλάει την καραμπογιά που φτιασίδωσε το ρυτιδιασμένο πρόσωπο τους.

Το νέο τους παραλήρημα το απολαμβάνουμε στη ΔιονυσοΣκουφίτσα, με το ψευδώνυμο  ΣΕΚ- Σιδηρόδρομοι Ελληνικού Κράτους. Προσέξτε πως κλείνουν, με τη χιτλερική προτροπή-  Ερχόμαστε (κορίτσια ούτε να κρυφτείτε δεν μπορείτε;), διατηρώντας τη δική τους ανορθογραφία και ασυνταξία. Και μια φιλική συμβουλή από έναν παλαίμαχο και σκληροτράχηλο Ενεργό Πολίτη που το κατέχει το σπορ:
Τις απειλές εκεί που σας παίρνει, γιατί το αδίκημα είναι του κοινού ποινικού δικαίου. Και  υπάρχουν όλα τα νόμιμα μέσα (ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς για εσάς) να βγουν οι κουκούλες σας…

Επιμένει ο κυρ Παναγιώτης ότι για όλα φταίνε οι επικριτές του δημάρχου. Κάτι θα ξέρει για να το λέει.

Στην αρχή ήταν δυο τρεις. Ο Κουτάλας, ο Σαλτιμπάγκος και δεν θυμάμαι πώς έλεγε τον τρίτο. Μετά προστέθηκε κι ο ψευτοθόδωρος με τους παπαρολόγους. Και πιο μετά γίνανε ολόκληρο συνεργείο που εκανε κατεδαφίσεις, της δημοτικής αρχής εννοείται. Και τελευταία το συνεργείο απόχτησε και συνήγορους.

Και που σαι κυρ Παναγιώτη, να δεις τώρα που θα αποκτήσουμε κι ακροατήριο! Αυτό σ ανησυχεί, γιατί το βλέπεις καθαρά να έρχεται. και κανένας δεν θα το σταματήσει. Γι αυτό και απευθύνεσαι όχι μόνο στον Ζαμάνη και τους δικούς του, αλλά ακόμα και στον Καλαφατέλη και στον Λουκάτο και τους ζητάς να σοβαρευτούν. Το γράφεις καθαρά στη τελευταία σου φράσης: "Κυρίες και κύριοι, της πλειοψηφίας και μειοψηφίας, Συνέλθετε γρήγορα πριν είναι αργά για όλους σας αλλά κυρίως για εμάς τους δημότες!"

Λοιπόν κυρ Παναγιώτη σε όλα έχεις δίκιο που ανησυχείς για τους άχρηστους πολιτικάντηδες, αλλά δεν έχεις δίκιο να ανησυχείς για τους δημότες. Δημότες είμαστε και γι αυτο θα κατεδαφίσουμε το σάπιο οικοδόμημα της συναλλαγής. Αυτό που δήθεν θα γκρέμιζε ο Ζαμάνης, αλλά φαίνεται πως του σκίστηκε το καλσόν στη προσπάθεια.

Λοιπόν κυρ Παναγιώτη, πέστο στο Διονύση, στον Γιαννάκη και στους λοιπούς φίλους σου πως είμαστε πολλοί και γινόμαστε περισσότεροι κάθε μέρα από τις γελοιότητές σας που δεν ανεχόμαστε πια.

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου