Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ποιος στο Διόνυσο φοβάται τον Ενεργό Πολίτη;



Όπως ήταν αναμενόμενο, ο καταιγισμός αναρτήσεων για τον δήμο Διονύσου στο blog  Ενεργός Πολίτης προκάλεσε σε άλλους αμηχανία και σε άλλους εμφανή εκνευρισμό, που δημοσιοποιείται στο παρακάτω σχόλιο στη ΔιονυσοΣκουφίτσα:

Ανώνυμος 23/11/15 4:52 μ.μ.

Αυτόν τον καιρό ο Κορίνθιος επικοινωνιολόγος έχει συγγραφικό οίστρο. Μέσα στο Νοέμβριο μόνο ανέβασε 26 αναρτήσεις σε ένα από τα μπλογκ του, από τις οποίες στις 8 ασχολείται με όσους κριτικάρουν τον Ζαμάνη. Χωρίς να απαντά συγκεκριμένα σε καμία από τις κριτικές τους, τους απευθύνει απίστευτους χαρακτηρισμούς όπως προβοκάτορες, επίδοξους κατεδαφιστές, παπαρολόγους, που κλεισμένους στο μικρόκοσμό τους, νοσταλγούς της σιωπής των νεκροταφείων, ΨευτοΘόδωρους, κάνουν και τις πέτρες να γελάνε, είναι πολλά τα λεφτά ‘Αρη κλπ.
Τέτοια ξέρουν όλοι να λένε βρε Λάκη. Κάτι σοβαρό και συγκεκριμένο έχετε να μας πείτε;

Ποια καλύτερη διαφήμιση για ένα blog; Νάστε καλά παιδιά, πάντα τέτοια, έχετε εκτοξεύσει στα ύψη κυριολεκτικά την αναγνωσιμότητα μας.
Στην ουσία τώρα.
Ανατρέχοντας στο μακρινό παρελθόν (αρχές 2013), διαπιστώνεις εύκολα πόσο αυτές οι αντιδράσεις είναι πανομοιότυπες με εκείνες της Συμμαχίας για τον Πολίτη μετά τη διάσπαση της τον Μάρτιο 2013.
Δεν υπονοούμε καθόλου ότι, η παράταξη αυτή κρύβεται πίσω από τις σημερινές ανησυχίες, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά λέμε ξεκάθαρα πόσο πλεγματικές είναι οι ανησυχίες εκείνων των δυνάμεων, που δεν εννοούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα της δημόσιας κριτικής κι αμφισβήτησης τους. Και που καταλήγουν πάντα σε ανεξέλεγκτους δημόσιους αλαλαγμούς.

Ας ενημερωθούν, λοιπόν, οι εμπνευστές αυτών των αντιδράσεων ότι, θα έχουν την ίδια τύχη με εκείνες των παλιότερων. Που οδήγησαν τότε τους ενορχηστρωτές τους στο περιθώριο διαπαντός του δημοτικού σκηνικού.

Εμείς θα συνεχίσουμε με ηρεμία κι αυτοκυριαρχία στην ίδια ρότα της υπευθυνότητας, μακριά από λιβανίσματα ή κατεδαφίσεις (ανάλογα με την περίσταση), μακριά από κιτρινισμούς και αθλιότητες. Δεν μασάμε, δεν υποκύπτουμε σε απειλές και προσωπικές επιθέσεις. Γιατί- ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου