Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οι σοβαρές ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής Διονύσου



Ο Δήμος βρίσκεται σε κομβικό σημείο, που ή τραβήξει μπροστά και θα δικαιώσει όσους στήριξαν αυτή τη δημοτική αρχή ή θα βουλιάξει αύτανδρος. Μέση λύση δεν υπάρχει κι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν αυτό οι δημοτικοί άρχοντες, τόσο καλύτερα για την πόλη και τα προβλήματα της. Τα κενά πολλά και κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται.

  1. Δεν εξελίσσεται κανένα σχέδιο συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε κάθε μια από τις 7 δημοτικές κοινότητες, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη μετά την εγκατάλειψη τους από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
  2. Καθυστερούν αδικαιολόγητα οι δράσεις για τα καθημερινά προβλήματα (λακκούβες, καθαριότητα κλπ). Ασφαλώς δεν αποτελούν έργο προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών, όσο αξιόλογες και αν είναι , οι περίπατοι στο Κτήμα Τατοϊου, οι διάφορες εκδηλώσεις και τα Δελτία Τύπου.
  3. Εξαγγέλονται αξιόλογες πρωτοβουλίες, που στη συνέχεια εγκαταλείπονται (μεταφορά φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη, επεξεργασία Στρατηγικού Σχεδίου για το 2015-2020, θερινή απασχόληση μαθητών κλπ).
  4. Δεν προωθείται κανένα σχέδιο και στοχευμένος προγραμματισμός για την εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων από αυτά που τόσο ανάγκη έχει η πόλη, πέραν της αποχέτευσης που και αυτή χωλαίνει.
  5. Δεν λειτουργεί με στοιχειώδη συλλογικότητα, συνεκτικότητα και αλληλεγγύη η δημοτική αρχή σε όλα τα επίπεδα και οι συνέπειες είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Λίγο ακόμα και θα κατρακυλήσουμε στην αναποτελεσματική ενός ανδρός αρχή, που τόσο καλά γνωρίσαμε την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
  6. Δεν λειτουργεί η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, που θα μπορούσε να εισφέρει καθοριστικά στη σύνθεση και ομογενοποίηση των απόψεων, προς όφελος του δημοτικού έργου. Με αποτέλεσμα οι υπόγειες φυγόκεντρες δυνάμεις να κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τη συνοχή της.
  7. Βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις εγκαταλείπονται χωρίς καμιάν εξήγηση (διαβούλευση, συναίνεση, αναπτυξιακή δυναμική κλπ).
  8. Η διαχειριστική λειτουργία του Δήμου καθημερινά παρουσιάζει  αρρυθμίες και συχνά αναδεικνύει αυτόνομα και αλληλοσυγκρουόμενα κέντρα εξουσίας.
  9. Η πολιτική δημοσίων σχέσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτη έως αντιφατική, χωρίς καμιά ουσιαστική αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων κι εργαλείων επικοινωνίας με τον πολίτη.
  10. Είναι εκκωφαντικά απούσα η διοίκηση του Δήμου με βάση το  σύγχρονο management, όπως απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.

Η δυσφορία των πολιτών υποβόσκει και αν διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση, σύντομα θα μετατραπεί σε θυμό και οργή. Έχει προ πολλού περάσει η περίοδος χάριτος και ανοχής. Τα καμπανάκια χτυπούν σε όλους τους τόνους και κανείς δεν μπορεί να τα αγνοήσει. Η απαίτηση για μιαν άλλη πορεία του Δήμου είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη. Κι όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν, να παραμερίσει αμέσως, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου