Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Βαρίδι ο κ. Καλαφατέλης για την Ενωτική Πρωτοβουλία



Η αποχώρηση  Αμπαρτζίδη από την κατ΄ όνομα Ενωτική Πρωτοβουλία έφερε με εκρηκτικό τρόπο στην επιφάνεια τα συσσωρευμένα προβλήματα στο εσωτερικό αυτής της παράταξης. Και απέδειξε αναμφισβήτητα ότι οι σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό δεν αποτελούσαν ευσεβείς πόθους κάποιων αναλυτών.

Τώρα, μπορούμε με βεβαιότητα να αναφέρουμε ότι η αποχώρηση Αμπαρτζίδη  ήταν ο προπομπός που απλά άνοιξε το χορό των αποχωρήσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν και θα είναι εξίσου ηχηρές… Η κρίση στο εσωτερικό της παράταξης Καλαφατέλη φωτίζει τις ανεπάρκειες αυτού του συστήματος εξουσίας. Και αν η νομή της εξουσίας της εξασφάλιζε μια επίπλαστη συνοχή, η απώλεια της άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.

Η κρίση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικών στρατηγικών, όσο και αν μπορεί να ενυπάρχει στο μυαλό κάποιων και αυτή η παράμετρος, είναι κρίση συνολικά της φυσιογνωμίας και της πολιτικής γραμμής της. Είναι κρίση πολυεπίπεδη- δομική, οργανωτική, προγραμματική, στρατηγική. Και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί με ασπιρίνες ή με τις κλασσικές μικροκομματικές διευθετήσεις, που κατέχει άριστα ο πρώην δήμαρχος.

Στην επιστολή αποχώρησης Αμπαρτζίδη αποδομείται πλήρως όλο το οικοδόμημα αυτού του τμήματος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που απέμεινε από τον αρχικό της πυρήνα του 2010 μετά τις αλλεπάλληλες διασπάσεις. Βήμα το βήμα περιγράφεται εκ των έσω πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Κι ότι δεν υπάρχει καμιά πλέον ελπίδα για την ανάκαμψη και την μετεξέλιξη του σε μια αξιόπιστη δύναμη ευθύνης και προοπτικής.  Ας μην ξεχνάμε ότι μιλώντας για την Ενωτική Πρωτοβουλία σήμερα, αναφερόμαστε ουσιαστικά σε μια ομάδα 4 στελεχών όλων όλων (Καλαφατέλης, Κριεμάδης, Κανατσούλης, Ιωαννίδης) και τίποτα παραπάνω…

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μια σειρά στελεχών από όσα απέμειναν, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι, μιλούν ανοιχτά για το ότι – «ο Καλαφατέλης αποτελεί βαρίδι και όσο υπάρχει αυτός ως επικεφαλής η διάλυση μας είναι μαθηματικά βέβαιη».Η αμφισβήτηση αυτή αναδεικνύει τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν στην ήττα των εκλογών του 2014 αλλά και τα αδιέξοδα της πολιτικής που εφάρμοσε στο δήμο Διονύσου. Κι επειδή είναι σίγουρο ότι σε προσωποκεντρικές παρατάξεις σαν κι αυτή, ο επικεφαλής δεν εγκαταλείπει ποτέ σχεδόν με τη θέληση του το δημιούργημα του, οι διαφωνούντες μιλούν για την αποχώρηση τους πριν τους παρασύρει κι αυτούς στο πάτο το καράβι που βουλιάζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου