Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Προχωρεί η Διαφάνεια στη Σχολ. Επιτροπή Πρωτοβ. Εκπαίδευσης



Μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής δημοτικής αρχής ήταν η  καθιέρωση της  Διαφάνειας  σε όλους τους τομείς της δημοτικής δραστηριότητας. Βήμα-βήμα, σταθερά και αποφασιστικά, παρά τις συνεχείς τρικλοποδιές, υλοποιείται αυτή η πολιτική.

Πριν λίγο καιρό, αποκαλύφθηκαν  μετά από δειγματοληπτικούς οικονομικούς ελέγχους στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μια σειρά πλαστογραφιών και υπεξαίρεσης δημοτικού χρήματος.

Σήμερα, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Διονύσου ανέλαβε δυο σημαντικές πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση της Κάθαρσης στο χώρο ευθύνης της.

α) Με έγγραφο της (12 Μαΐου 2015) προς τον Δήμο Διονύσου ζητά να της γνωστοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης από τις υπηρεσίες του Δήμου της εξέτασης των οικονομικών στοιχείων Απολογισμού 2014 και το προσωπικό που θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση αυτών.
β) Με άλλο έγγραφο της προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητά να προβεί στις δικές του ενέργειες προκειμένου να διενεργηθεί Έκτακτος Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 έως 21/4/2015.

Είναι προφανές, μετά από αυτές τις κινήσεις ότι, ανάλογη πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί και από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και τον ΘΕΣΠΙ, μετά από ανάλογες αποφάσεις που έχουν πάρει τα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου