Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Καταρρέουν τα Νοσοκομεία

Δεν είναι ανάγκη βεβαίως να μας το πουν οι Times. Το ζούμε καθημερινά. Η επιδείνωση όλων των δεικτών όσον αφορά την Υγεία είναι ολοφάνερη, ξεκινώντας από την υποχρηματοδότηση τους λόγω των κολοσσιαίων περικοπών που σηματοδοτούν την κυβερνητική αδιαφορία. Το ότι στα μεγάλα  ΜΜΕ γινόμαστε συνεχώς αρνητική είδηση, δείχνει την οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας της διαρκούς αβεβαιότητας για το αύριο.

Τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από υλικά όπως παυσίπονα, ψαλίδια, σεντόνια και άλλα, αφού πλέον δεν μπορούν να παράσχουν ούτε καν τα βασικά για χειρουργικές επεμβάσεις και ιατρικές διαδικασίες.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι,  παρατηρούνται τεράστιες  ελλείψεις στον πιο βασικό χειρουργικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που έχουν εκδιωχθεί, γιατί δεν υπάρχουν πιεσόμετρα, αλλά και για ιατρικές διαδικασίες που διεξάγονται χωρίς αναλγητικά, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  από έναν ασθενη ζητήθηκε να φέρει το σεντόνι από το σπίτι του.
Ή σε άλλες περιπτώσεις, συγγενείς των ασθενών να καταφευγουν στα γειτονικά με τα νοσοκομεία φαρμακεία για να προμηθευτούν γάζες και άλλα υλικά πρώτης ανάγκης.

Στους Times μίλησε, επίσης, ειδικευόμενος χειρούργος στο ΚΑΤ που δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «σε σημείο έκρηξης». «Δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή ιατρικού εξοπλισμού, δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο στα ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν χρήματα για να προσληφθούν νοσοκόμες, δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσουμε μοντέρνο χειρουργικό εξοπλισμό» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου