Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Κάθαρση χωρίς όρια στο δήμο Διονύσου



Η Διαφάνεια ήταν βασική προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής. Οι πολίτες την εμπιστεύτηκαν ακριβώς για να κάνει τη διαφορά σε αυτό το κρίσιμο θέμα, ώστε να βάλει τέλος στο καθεστώς της αδιαφάνειας και διαπλοκής.

Οκτώ μήνες μετά τα πρώτα δειλά βήματα έγιναν. Και απέδειξαν πόσο δίκιο είχαν όσοι τα προηγούμενα χρόνια κράτησαν ψηλά τις αξίες της χρηστής και διαφανούς διοίκησης. Από έναν πρώτο έλεγχο αποκαλύφθηκαν σημεία και τέρατα στις Σχολικές Επιτροπές- πλαστογραφίες και υπεξαίρεση χρημάτων του δήμου.

Οι δυνάμεις της διαπλοκής ανησύχησαν σφόδρα από τις εξελίξεις, που ξεκίνησαν να δρομολογούνται κι οργάνωσαν εμπρησμούς για την καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων, που τους ενοχοποιούσαν. Με στόχο την τρομοκράτηση και τη ματαίωση των διαδικασιών κάθαρσης.

Είναι φανερό ότι, ο δρόμος θα είναι δύσβατος και θα απαιτήσει σχέδιο, επιμονή, καθιέρωση διαδικασιών και κανόνων ώστε να διαχυθεί η Διαφάνεια σε όλους τους αρμούς των δημοτικών λειτουργιών. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να προχωρήσει συντεταγμένα και χωρίς εκπτώσεις ή συμψηφισμούς η διαδικασία της Κάθαρσης.

  1. Να ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στις δυο Σχολικές Επιτροπές από το 2011-2014.
  2. Να ξεκινήσει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος για την ίδια περίοδο στην Εξέλιξη ΑΕ, τον ΘΕΣΠΙ και την ΕΣΤΙΑ.
  3. Να καταλογιστούν οι ευθύνες για το γήπεδο της Σταμάτας που βούλιαξε.
  4. Να διερευνηθούν από την δικαιοσύνη οι ευθύνες για την παράνομη κατασκευή μέσα στο δάσος του Κρυονερίου ιδιωτικού δρόμου, υπόθεση για την οποία το Δασαρχείο Πεντέλης έχει επιβάλει στην προηγούμενη δημοτική αρχή πρόστιμο 12 εκατομμυρίων €. 
Καμιά ολιγωρία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στην αποκάλυψη όλων αυτών των σκοτεινών υποθέσεων, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στα δημοτικά πράγματα. Η Κάθαρση πρέπει να προχωρήσει ως το τέλος στο δήμο Διονύσου κι αυτό το έργο πέφτει στις πλάτες της νέας δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου