Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μας ψεκάζουν στο Διόνυσο;



Αυτό το ερώτημα  έρχεται αυθόρμητα στα χείλη πολλών μετά τα τελευταία γεγονότα στο δημοτικό σκηνικό, που ευτελίζουν κυριολεκτικά θεσμούς, διαδικασίες και πρόσωπα. Δεν μας φτάνουν οι επικίνδυνες φαιδρότητες των κυβερνητικών στελεχών στην κεντρική πολιτική σκηνή, έρχονται και οι αντίστοιχοι τοπικοί πρωταγωνιστές και μας αποτελειώνουν.

Οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή επιμερίζονται τόσο στην πλειοψηφία όσο και στη μειοψηφία του δήμου, που αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων και της κρισιμότητας των στιγμών. Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέδειξε την ανεπάρκεια συνολικά των δημοτικών παρατάξεων. Κάτι η κατάσταση στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής που οξύνεται, κάτι η ανευθυνότητα συνολικά της αντιπολίτευσης, κάτι τα προβλήματα στο εσωτερικό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, κάτι τα σκάνδαλα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Θύμα όλων αυτών η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η αξιοπρέπεια, εν τέλει η καθημερινότητα των πολιτών στον πολύπαθο δήμο μας. Είναι επείγουσα η ανάγκη να δοθεί άμεσα ένα τέλος σε όλη αυτή την κακοφωνία. Αλλιώς, πολύ γρήγορα η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη.

Φυσικά, η πρωταρχική ευθύνη βαρύνει την δημοτική αρχή που πρέπει να επικεντρώσει την προσπάθεια της στην υλοποίηση του έργου που μας υποσχέθηκε προεκλογικά, μακριά από στείρες προσωπικές στρατηγικές και άγονους τυφλούς ανταγωνισμούς. Με σταθερή προσήλωση στις αρχές της Διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της συνεχούς φροντίδας για την καθημερινότητα, της συλλογικότητας, του σεβασμού στις θεσμικές λειτουργίες του δήμου.
Αρκετά με τους ερασιτεχνισμούς.
Η πόλη δεν αντέχει άλλο.
Και δεν συγχωρήσει καμιά ολιγωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου