Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου- το μεγάλο μας τσίρκο

Αναδημοσίευση από την Οδό Διονύσου- www.odosdionysou.gr
Εικόνα διάλυσης επικράτησε στη χθεσινή- Τρίτη 19 Μαΐου- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους δημοτικούς συμβούλους της Διοίκησης που όξυναν τα πνεύματα με τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις. Και ενώ οι παρατάξεις της μειοψηφίας- αντικρίζοντας τα άδεια έδρανα της Δημοτικής Αρχής που σημείωνε τις περισσότερες μέχρι σήμερα απουσίες, 8 συνολικά- μιλούσαν για απαξίωση των θεσμών και του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, και ιδιαιτέρως ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικος, αποδοκίμαζαν τον Πρόεδρο Σπ. Γιαννουλάτο και τις πρακτικές του στη διαχείριση της συνεδρίασης, που οδήγησαν το δημοτικό σύμβουλο Θ. Κρητικό σε αποχώρηση, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ζητούσαν- και μάλιστα επιτακτικά- στο περιθώριο της συνεδρίασης την παραίτηση του Προέδρου.

Λάδι στη φωτιά έριξε και η προτροπή του κ. Στάικου προς τον κ. Γιαννουλάτο «να είναι Πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην  φοβάται τις παρατάξεις της μειοψηφίας», φράση που προκάλεσε τις εντονότατες αντιδράσεις των συναδέλφων του των μειοψηφιών: Προσβεβλημένος δήλωσε ο Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή, «με σεβασμό λειτουργούμε, και όχι με φόβο» απάντησε ο Σπ. Σπηλιώτης από την ίδια παράταξη, την εικόνα καφενείου στηλίτευαν ο Γ. Καλαφατέλης από την Ενωτική Πρωτοβουλία και ο Π. Μπιτάκος από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο.

“Όποιος θέλει”
Το προεδρείο- που επιπλέον παραμένει λειψό με τη συνεχιζόμενη απουσία του Αντιπροέδρου Γρ. Ίσσαρη- αποδείχτηκε ανίκανο να τηρήσει έστω μια στοιχειώδη διαδικασία που θα διευκόλυνε τη συζήτηση των 17 θεμάτων, διαδικαστικών στην πλειονότητά τους. Παράπονα και διαμαρτυρίες εξάλλου ακούγονταν από όλες τις πλευρές της αίθουσας για τον τρόπο που ο Πρόεδρος αντιμετώπιζε τους δημοτικούς συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφιών: Αποκορύφωμα η φράση του “όποιος θέλει κάθεται, όποιος θέλει φεύγει”, η οποία οδήγησε σε δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τον κ. Κρητικό- που μάταια περίμενε να ενημερώσει το Σώμα για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ-  να καταγγείλει τη στάση του κ. Γιαννουλάτου που “παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα” και να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Επιπλέον έγινε χθες φανερό πως ανάμεσα στα μέλη της δημοτικής ομάδας υπάρχουν και εδραιώνονται ρήξεις, με άδηλα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, που θυμίζουν έντονα ανάλογες καταστάσεις του παρελθόντος και της πρώην Δημοτικής Αρχής Καλαφατέλη. Φανερά προβληματισμένος για την εξέλιξη αυτή μέσα στην ομάδα του εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, που μετά τη λήξη της συνεδρίασης παρέμεινε στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου με στελέχη της Διοίκησής του, προφανώς για να αναζητήσει “ενδοπαραταξιακές” λύσεις, όπως είχε νωρίτερα δηλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου