Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η θεωρία των Συμψηφισμών στο Διόνυσο



Σε μια ενδιαφέρουσα φάση έχουν μπει τα δημοτικά πράγματα στον Διόνυσο. Η πρόκληση για τη δημοτική αρχή είναι μεγάλη και συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο – Διαφάνεια, χτύπημα της διαφθοράς και της Διαπλοκής, Αξιοκρατία παντού. Υπάρχουν ήδη τα πρώτα συγκεκριμένα δείγματα προσήλωσης σε αυτές τις αρχές και αξίες αλλά και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Οι πολίτες του Διονύσου περιμένουν να υπάρξει σταθερότητα και συνέχεια σε αυτούς τους καίριους τομείς. Να ριχτεί άπλετο Φως σε όλα τα πεδία  των δράσεων του Δήμου και να εδραιωθεί μια υγιής ατμόσφαιρα, που θα αποκλείει στο μέλλον παράγκες, λαμογιές, κομπίνες, διασπάθιση του δημοτικού χρήματος.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει ταχύτατα να ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές του Δήμου. Να αποδοθούν πολιτικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες σε όσους καταχράστηκαν δημοτικό χρήμα και να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα. Καμιά ολιγωρία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Εκκρεμεί ωστόσο η διαλεύκανση και μιας σειράς άλλων δυσωδών υποθέσεων, που δηλητηρίασαν στο παρελθόν την ατμόσφαιρα στο Δήμο. Αναφερόμαστε, ενδεικτικά, στο γήπεδο που βούλιαξε στη Σταμάτα, στο πρόστιμο των 12 εκατομμυρίων € από το δασαρχείο Πάρνηθας στον πρώην δήμαρχο για δρόμο που έφτιαξε παράνομα μέσα στο δάσος, τις αλλεπάλληλες καταπατήσεις δημόσιων-δημοτικών εκτάσεων και πολλά άλλα.

Κάποιοι συγκεκριμένοι κύκλοι ανησύχησαν σφόδρα από αυτές τις εξυγιαντικές πρωτοβουλίες. Και προχώρησαν σε παράνομες πράξεις για να σβήσουν τα ίχνη των παρανομιών τους (εμπρησμοί κλπ). Αλλά ματαίως. Κάποιοι άλλοι πλασάρουν έντεχνα στην πιάτσα τη  φτηνή Θεωρία των Συμψηφισμών. Που συνοψίζεται στο ψευδο-επιχείρημα: ναι αλλά και εσείς βαρύνεστε με την υπόθεση του πρώην οικοπέδου στη Δροσιά! Οποία αφέλεια και βλακεία.

Ποιος αλήθεια σοβαρός δήμαρχος μπορεί να γίνει αποδέκτης τέτοιων αρρωστημένων μεθοδεύσεων; Ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα που οι Έλληνες είναι –και δικαίως- τόσο ευαίσθητοι σε ζητήματα Διαφάνειας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου