Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Νέα μαφιόζικη επίθεση στο ΔιόνυσοΤο ζούμε κι αυτό στην πόλη μας. Μέχρι σήμερα ήταν ένα εντελώς άγνωστο φαινόμενο, ξένο  με τις παραδόσεις της.

  • Πριν ένα ακριβώς χρόνο την ημέρα των εκλογών, ήταν η επίθεση με πέτρες στα γραφεία των Ανοιχτών Οριζόντων.
  • Αργότερα, ήρθαν οι αλλεπάλληλοι εμπρησμοί μόλις αποκαλύφθηκαν τα σκάνδαλα της πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης χρημάτων του Δήμου στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Προχθές ήρθε η κυβερνο-επίθεση χάκερ στην ηλεκτρονική έκδοση της Οδού Διονύσου αμέσως μόλις απεκάλυψε το σκάνδαλο της καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων δημόσιας και δημοτικής περιουσίας στο Κρυονέρι. Όπως κατήγγειλε η εκδότρια της εφημερίδας, ήταν μια καλά οργανωμένη επίθεση προκειμένου να εξαφανιστούν τα στοιχεία που αποκάλυψε η εφημερίδα, ώστε να κινηθούν εναντίον της αγωγές για συκοφαντική δυσφήμηση κλπ.

Και αυτή η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό, όπως και οι προηγούμενες. Όπως γράψαμε κι άλλη φορά, αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη. Προκύπτουν όμως τεράστια ερωτηματικά για το μαφιόζικο κύκλωμα-κέντρο, που οργανώνει μεθοδικά τέτοια χτυπήματα αμέσως μετά την αποκάλυψη της δράσης του. Και το ανησυχητικό ερώτημα που προκύπτει είναι: μέχρι που θα φτάσουν οι τραμπούκοι αυτή τη δράση τους και ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος;

Τα πρωτοφανή για τον Διόνυσο γεγονότα αναδεικνύουν την επείγουσα προτεραιότητα να υπάρξει δια-παραταξιακό μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατική δράση της τοπικής μαφίας. Η ανάγκη να προχωρήσει μέχρι το τέλος η Επιχείρηση Καθαρά Χέρια είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη για να μπει γρήγορα ένα τέλος σ΄ αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Στο τέλος, οι εμπνευστές κι εκτελεστές αυτών των μαφιόζικων χτυπημάτων να είναι βέβαιοι ότι
η Κάθαρση θα έρθει
η Διαφάνεια θα προχωρήσει ανυποχώρητα
η Διαπλοκή θα χτυπηθεί στη ρίζα της, η Παράγκα θα γκρεμιστεί.
Τα κλεμμένα θα γυρίσουν ξανά στα δημοτικά ταμεία
τα καταπατημένα θα γυρίσουν ξανά στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και του Δήμου
οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Καμιά δύναμη δεν μπορεί να ανακόψει την εξυγιαντική προσπάθεια που με πολύ κόπο υλοποιεί η δημοτική αρχή.
Καμιά δύναμη αυτής της κοινωνίας δεν μπορεί να μην στοιχηθεί ανυστερόβουλα δίπλα σε αυτή την πρωτοβουλία.
Καμιά δύναμη δεν μπορεί να φιμώσει τις ελεύθερες φωνές, να καταπνίξει τις ελεύθερες συνειδήσεις αυτής της πόλης.
Σιγά μην φοβηθούμε, σιγά μην κλάψουμε.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου