Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που συγκλονίζει το Δήμο Διονύσου

Με κοινή δήλωση τους, τα 9 στελέχη που αποχώρησαν πρόσφατα από την δημοτική παράταξη Συμμαχία για τον Πολίτη, τοποθετούνται στις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον κ. δήμαρχο Διονύσου.

ΔΗΛΩΣΗ
Μια οδυνηρή έκπληξη μας επιφύλασσε η σημερινή ημέρα, με τη δημοσιοποίηση από τη δημοτική παράταξη Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Διονύσου ανοικτής δημόσιας επιστολής προς το Δήμαρχο Διονύσου αναφορικά με την περίφημη πλέον υπόθεση των 14 εργαζομένων του Κρυονερίου. Η οποία, όπως είναι γνωστό, ήρθε στη δημοσιότητα με την Έκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (αριθμ.136/Α/2010) με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2010 (αριθμ. πρωτ. Σ.Ε.Ε.Δ.Δ/Φ.ΙΔ/2252).

Τι μας λέει η σημερινή ανοικτή επιστολή: ότι, παρά την ύπαρξη οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (1152/2011) με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή για τους 10 από τους 14 εργαζόμενους, αυτοί συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο, μέσα από μία αδιάκοπη σειρά προσωρινών διαταγών από τους Δικαστές, οι οποίες δεν θα εκδίδονταν, αν είχε γίνει επίκληση της δικαστικής απόφασης που έκρινε οριστικά τη διαφορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμένουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, διότι προφανώς ουδείς εκ των εμπλεκομένων έθεσε υπ’ όψιν των Δικαστών την ύπαρξη της ως άνω οριστικής απόφασης, και να πληρώνονται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012.

Ενόψει των ανωτέρω και με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος, που άπτεται της τήρησης της Νομιμότητας, της Διαφάνειας και της Χρηστής Διοίκησης

·        Καλούμε τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Καλαφατέλη  να τοποθετηθεί δημόσια για την υπόθεση και κυρίως για την προσωπική του ευθύνη, είτε γνώριζε είτε όχι την ύπαρξη της υπ’ αριθμ. 1152/2011 δικαστικής απόφασης, όταν παρίστατο ως εκπρόσωπος του Δήμου στις διαδικασίες για την έκδοση των προσωρινών διαταγών.

  • Καλούμε τους Αντιδημάρχους επί των Οικονομικών του Δήμου κ.κ. Σακελλαρίου Διονύσιο και Πέππα Νικόλαο να τοποθετηθούν για τις εξελίξεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Και να ενημερώσουν υπεύθυνα δημότες και δημοτικό συμβούλιο, σε ειδική συνεδρίαση, εάν γνώριζαν την υπόθεση εδώ και 16 μήνες και πως εξακολουθούσαν να υπογράφουν την πληρωμή των 10 εργαζομένων, παραβιάζοντας την τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

  • Καλούμε όλες ανεξαίρετα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, να αναλάβουν αμέσως την πρωτοβουλία σύγκλισης σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διονύσου, ώστε να συζητηθεί διεξοδικά αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Τώρα, η Δικαιοσύνη και οι υπερκείμενες ελεγκτικές αρχές (Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.α.) έχουν τον πρώτο λόγο ώστε,
να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση
 που συγκλονίζει συθέμελα το Δήμο μας.

Καρκούλης  Νίκος
Λάσκαρης  Ηλίας
Μπαμπανίκας  Δημήτρης
Μπέτση  Ρίτσα
Ντούντα  Σούλα
Πανουργιά  Ρένα
Πολύζου  Δήμητρα
Σακοράφας  Άρης
Σταθόπουλος  Παναγιώτης


Διόνυσος, 15.03.2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου