Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οδός ΔΙΟΝΥΣΟΥ

www.odosdionysou.gr

Η νέα ηλεκτρονική  εφημερίδα του Διονύσου τώρα και στο διαδίκτυο
Μια έγκυρη φωνή  ειδήσεων και γνώμης για τα δρώμενα στην τοπική κοινωνία και το δημοτικό σκηνικό
Συνεχίζει την 6ετή δημιουργική παράδοση, που δημιούργησε η  μηνιαία έντυπη έκδοση
Μια δημοσιογραφική προσπάθεια με ψυχή την  κυρία Μαρία ΧΑΖΑΠΗ.

1 σχόλιο:

 1. ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 19/11/2018


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το πολιτικό – δημοτικό σκηνικό σήμερα στον Δήμο μας:
  «Επιτακτική η ανάγκη, άμεσα, ο Δήμος Διονύσου
  να επανέλθει στην κανονικότητα».


  Η «Συμμαχία για τον Πολίτη» εδώ και ένα χρόνο είχε αναφερθεί, με σχετικό της Δελτίο Τύπου, στον αδυσώπητο πόλεμο ανακοινώσεων, αντεγκλήσεων και «άλλων ευγενών δράσεων» μεταξύ της Δημοτικής Παράταξης «Ανοικτοί Ορίζοντες» του κυρίου Δημάρχου και της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» του κυρίου Καλαφατέλη.

  Πιστεύαμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα «ωρίμαζαν» πολιτικά και κοινωνικά οι Δημοτικές Παρατάξεις Ο κύριος Δήμαρχος θα «ενστερνιζόταν» την πολιτική του λειτουργία, η κυρία πρόεδρος του Δ.Σ. θα «μάθαινε» τα καθήκοντά της αλλά και πως «διευθύνεται» σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι κύριοι Σύμβουλοι της μειοψηφίας θα «έπαιζαν» επιτέλους σωστά τον αυτοδιοικητικό τους ρόλο.

  Δυστυχώς όμως, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Κοινωνία και τους Δημότες της Περιοχής μας, την τοπική μας «ηλεκτρονική βιτρίνα» εξακολουθούν να κοσμούν τίτλοι όπως: «βάλτε τέλος στην αθλιότητα» ή «το σκάνδαλο τσουνάμι με το νερό στο Κρυονέρι», «οι οικονομικές ατασθαλίες των Σχολικών Επιτροπών και «τα πορίσματα των ελεγκτών (ανεξάρτητων ή μη) που τα συνοδεύουν».

  Το θολό και νοσηρό αυτό δημοτικό τοπίο έρχεται να το συμπληρώσουν στα Δημοτικά Συμβούλια, οι προ ημερήσιας διάταξης καταγγελίες, κυρίως σε προσωπικό επίπεδο, μεταξύ του κυρίου Ζαμάνη και του κυρίου Καλαφατέλη, που αν συνεχιστούν με αυτήν την σφοδρότητα πολύ φοβόμαστε ότι όσο πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές, θα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για τον Δήμο μας.

  Διαχρονικά έχουμε διατυπώσει την άποψη ότι για τις όποιες "διαφωνίες" στα δημοτικά θέματα υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος του εισαγγελέα και ο δεύτερος της προσφυγής στα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

  Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμος γενικότερα δεν είναι «αρένα» προσωπικών αντιπαραθέσεων και δεν ενδείκνυται για «ξεκαθάρισμα» προσωπικών διαφορών.
  Η διαιώνιση τέτοιων φαινομένων, προσβάλουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αποπροσανατολίζουν τους Πολίτες – Δημότες από τα κύρια και σημαντικά προβλήματα της περιοχής τους και ταυτόχρονα δίνουν τροφή και επιχειρήματα στους «εχθρούς» της δημοκρατίας του κοινοβουλευτισμού και της ελεύθερης έκφρασης.

  Μέσα σε αυτό το διαμορφωμένο δημοτικό σκηνικό οφείλουμε να τοποθετηθούμε με σύνεση και λογική όχι παίρνοντας τη θέση του ενός ή του άλλου, συνεχίζοντας το κατήφορο και τη βαρβαρότητα που τείνει να γίνει «θεσμός» στην περιοχή μας, αλλά επιμένοντας, με μοναδικό γνώμονα μας το Δημόσιο συμφέρον, στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου για να μπορέσουν να δοθεί, επιτέλους, προοπτική στα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν το Δήμο μας.

  Η Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» παίρνει σαφή θέση υποστηρίζοντας ότι «ο μοναδικός δρόμος «σωστής λειτουργίας» είναι η Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τα κάτω, τη θεσμοθέτηση γνωμοδοτικών εισηγητικών Επιτροπών για την ωρίμανση των θεμάτων και την επίτευξη συναινέσεων, πριν την εισαγωγή των για συζήτηση, καλύτερη οργάνωση της συζήτησης των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων και αποτύπωση όλων αυτών σε ένα νέο Κανονισμό λειτουργίας τροποποιώντας τα άρθρα 4 & 11 του ήδη ισχύοντος Κανονισμού».
  Γραφείο Τύπου
  Συμμαχίας για τον Πολίτη  ΑπάντησηΔιαγραφή