Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Δήλωση Παραίτησης από την Συμμαχία για τον Πολίτη

Με κοινή Δήλωση τους, 8 στελέχη του Συμβουλίου Διοίκησης ανακοινώνουν ότι, παραιτούνται από την Συμμαχία για τον Πολίτη και από τις θέσεις ευθύνης στα θεσμικά όργανα του Δήμου Διονύσου.
Η Δήλωση έχει ως εξής:

Διόνυσος, 10.3.2013
Προς τον Πρόεδρο της παράταξης ΄΄ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ΄΄
Παναγιώτη  Βορριά


Αγαπητέ  Πρόεδρε,

στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης της 8ης Μαρτίου 2013, έγινε ομόφωνα δεκτό ότι, η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αποφάσεις της παράταξης μας, αποτελεί σοβαρό ατόπημα των 4 Δημοτικών μας Συμβούλων.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, επρόκειτο για μια προειλημμένη απόφαση της δημοτικής μας ομάδας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός  ότι, δύο από αυτούς δεν δίστασαν να το παραδεχτούν ανοικτά και με σαφήνεια, ισχυριζόμενοι – «Εμείς αποφασίζουμε τι θα ψηφίσουμε». Οι αξίες και οι αρχές της παράταξης  φαίνεται ότι, αποτελούν γι΄ αυτούς ανούσιες λεπτομέρειες.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια τους μέχρι το παρά πέντε της συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοίκησης να αποσπάσουν τη δέσμευση του κ. δημάρχου Διονύσου απέναντι στις προϋποθέσεις που είχαμε καταθέσει σαν παράταξη για την ψήφιση του προϋπολογισμού, κυριολεκτικά σε ένα κουρελόχαρτο χωρίς καμιά νομιμοποίηση, αποδεικνύει ότι ούτε οι ίδιοι δεν έχουν πειστεί για την φερεγγυότητα του δημάρχου αλλά και για την ορθότητα της ίδιας τους της πράξης. Η αστεία δικαιολογία δήθεν για να δουλέψει ο Δήμος, λες και δουλεύει μέχρι τώρα ή λες και είμαστε εμείς Διοίκηση, δεν πείθει προφανώς κανένα.

Η Δημοτική Ομάδα, αν και προειδοποιήθηκε έγκαιρα για την τακτική και τις μεθοδεύσεις του κ. Καλαφατέλη, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να δώσει το «φιλί της ζωής» σε μια παραπαίουσα δημοτική αρχή. Το κυριότερο, δυναμίτισε όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες για συνεργασία με άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες, με στόχο την δημιουργία μιας Νέας Δημοτικής Παράταξης, που θα βασίζεται  σε αρχές και αξίες. Συνεργασίες, που με πολύ κόπο και χρόνο, είχαμε αρχίσει ήδη να οικοδομούμε.

Η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, χωρίς την τήρηση καμιάς απολύτως από τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχαμε συλλογικά επεξεργαστεί, τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία μας ως συνομιλητών αλλά και συνολικά την εικόνα μας στην κοινωνία σαν μια υπεύθυνης δύναμης.

Η πανηγυρική ανακοίνωση του δημάρχου και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, την επόμενη  ακριβώς ημέρα της ψήφισης εκ μέρους τους του προϋπολογισμού, όπου «Συγχαίρει» την Παράταξη μας, αποτελεί στην ουσία μνημείο χλεύης και απαξίωσης, που θα τους συνοδεύει για πάντα. Δίνει έτσι την χαριστική βολή στην αξιοπρέπεια της Παράταξης μας συνολικά αλλά και σε κάθε μέλος της προσωπικά. Αποδεικνύει ξεκάθαρα ποιοι ήσαν εξαρχής οι στόχοι του κ. Καλαφατέλη και το μέγεθος του ολισθήματος της Δημοτικής μας Ομάδας.

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης αποδοκιμάστηκε καθολικά η στάση των 4 Δημοτικών μας Συμβούλων (εμμέσως πλην σαφώς και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της παράταξης), έστω και αν αυτό δεν αποτυπώθηκε τελικά στην ψηφοφορία (7-7 και 1 λευκό).  Παρ΄ όλα αυτά, κανείς από αυτούς δεν είχε την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη του και να παραιτηθεί. Και όχι μόνο δεν προχώρησαν σε κάποια στοιχειώδη αυτοκριτική αλλά οι 2  τουλάχιστον από αυτούς δήλωσαν απρόθυμοι να εγκαταλείψουν την δημοτική τους καρέκλα. Η πλήρης αμετανοησία, όχι μόνο από τους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και από τον Πρόεδρο ο οποίος πέρασε σε ένα είδος εκφοβισμού απαξιώνοντας πλήρως τους αναπληρωματικούς αμφισβητώντας την ικανότητα τους να εκπροσωπήσουν  επάξια την Παράταξη.

Και που ακούστηκε, κύριε Πρόεδρε, οι εγκαλούμενοι για αποπομπή και δημόσια αποδοκιμασία της στάσης τους να έχουν δικαίωμα ψήφου για τον εαυτό τους;  Από πότε ψηφίζουν οι εγκαλούμενοι; Ωραία και καινοφανής  διαδικασία!

Από όλα τα προαναφερθέντα, είναι φανερό πλέον ότι,  ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από την Διοίκηση και ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ από αυτή την Παράταξη, που πιστέψαμε και στηρίξαμε, αφού θεωρούμε ότι, έχει απομακρυνθεί από τις καταστατικές αρχές και αξίες της.

Θα συνεχίσουμε ασφαλώς την προσπάθεια για να διατηρήσουμε ζωντανές αυτές τις αρχές και αξίες, μαζί με όλες εκείνες τις δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες με τους οποίους έχουμε κοινούς στόχους, προσηλωμένοι αταλάντευτα στη στρατηγική των συνεργασιών. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Νέας Δημοτικής Παράταξης, με στόχο να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των δημοτών από μια ανίκανη και βλαπτική για τα συμφέροντα τους δημοτική αρχή.

Σαν απόδειξη αυτών των αρχών και αξιών οι Τοπικοί  Σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων Αγ. Στεφάνου, Δροσιάς, Ροδόπολης και Σταμάτας οι κ.κ Ντούντα, Καρκούλης, Πολύζου και Λάσκαρης παραιτούνται από τις θέσεις τους και θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους αρμοδίως, ενώ οι κυρίες Πολύζου , Μπέτση και Ντούντα παραιτούνται από τις θέσεις τους στις Σχολικές Επιτροπές αντιστοίχως.


Νίκος Καρκούλης, Τοπικός Σύμβουλος Δροσιάς
Ηλίας Λάσκαρης, Τοπικός Σύμβουλος Σταμάτας
Δημήτρης Μπαμπανίκας, Μέλος Συντονιστικής και Συμβουλίου Διοίκησης
Ρίτσα Μπέτση, Μέλος Συντονιστικής και Συμβουλίου Διοίκησης
Σούλα Ντούντα, Τοπική Σύμβουλος Αγίου Στεφάνου
Ρένα Πανουργιά, Μέλος Συντονιστικής και Συμβουλίου Διοίκησης
Δήμητρα Πολύζου, Τοπική  Σύμβουλος  Ροδόπολης
Αρης Σακοράφας, Μέλος Συντονιστικής και Συμβουλίου Διοίκησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου