Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σταθερά για μια νέα πορεία του Δήμου Διονύσου

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης Ενεργοί  Πολίτες  Διονύσου τοποθετείται στα δρώμενα στο δημοτικό σκηνικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: η δημοτική Κίνηση Ενεργοί  Πολίτες  Διονύσου που γεννήθηκε από τη ρήξη με κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές, τοποθετείται καθαρά και χωρίς κανένα δισταγμό: σταθερό μέτωπο απέναντι στον κ. Καλαφατέλη, σταθερή στόχευση για μια Νέα Δημοτική Παράταξη.

Ολόκληρη η παρέμβαση της έχει ως εξής:


Πολλές και ενδιαφέρουσες οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών στο δημοτικό σκηνικό, επιβεβαιώνουν με διαφορετικό τρόπο τις δυο στρατηγικές που συγκρούονται.

Από τη μια, η παραδοσιακή άσκηση της εξουσίας στη χειρότερη της εκδοχή, η ακινησία, η αδιαφάνεια, ο ερασιτεχνισμός, τα κατεστημένα συμφέροντα η πελατειακή διαχείριση, η αποθέωση των τακτικισμών. Που έχουν οδηγήσει το δήμο Διονύσου σε πρωτοφανή κρίση και αδιέξοδα.

Από την άλλη, η ελπίδα και η προσδοκία για μια νέα παραγωγική εκκίνηση, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος και του παρόντος, η ανάγκη για διαφάνεια, συμμετοχή και χρηστή διοίκηση, ανανέωση προσώπων, θεσμών και πρακτικών.

Από τη μια, ένας συνασπισμός δυνάμεων, που επιμένουν αναχρονιστικά, παλαιοκομματικά και γι΄ αυτό βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών. Που δυστυχώς βρήκε πρόθυμο στήριγμα, με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού, σε κάποια δύναμη της αντιπολίτευσης. Χωρίς ωστόσο και αυτή η εξέλιξη να δώσει μιαν ανάσα στο σύστημα εξουσίας, που παραπαίει εξακολουθητικά.

Από την άλλη, πολλές και διαφορετικές δυνάμεις που αναζητούν συστηματικά και με δημιουργικό τρόπο μια νέα πρόταση εξουσίας. Και ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα, ικανό να υλοποιήσει τη νέα αρχή, που τόσο έχει ανάγκη η πόλη και ο δήμος.

Μπροστά στους δυο αυτούς δρόμους, η δημοτική Κίνηση Ενεργοί  Πολίτες  Διονύσου  που γεννήθηκε από τη ρήξη με κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές, τοποθετείται καθαρά και χωρίς κανένα δισταγμό: σταθερό μέτωπο απέναντι στον κ. Καλαφατέλη, σταθερή στόχευση για μια Νέα Δημοτική Παράταξη.

Στο λίγο διάστημα της ύπαρξης μας, δώσαμε και δίνουμε καθημερινά απτά δείγματα γραφής και αυτό αναγνωρίζεται από την κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών δυνάμεων. Με αταλάντευτη προσήλωση στις αδιαπραγμάτευτες αρχές και  αξίες μας, αναλάβαμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ανατροπής του σημερινού συσχετισμού δυνάμεων και της ανασύνθεσης συνολικά του δημοτικού σκηνικού, κλείνοντας συνειδητά τ΄ αυτιά μας σε φωνές από το παρελθόν και λογικές απομονωτισμού.

Οι συνθήκες για το εγχείρημα αυτό είναι ευνοϊκές όσο ποτέ, παρά τις προφανείς δυσκολίες και εμπόδια. Εμείς, οι Ενεργοί  Πολίτες  Διονύσου από κοινού με την κοινωνία και ένα ευρύ φάσμα αυτοδιοικητικών δυνάμεων, δεν θα διαψεύσουμε τις ελπίδες των συμπολιτών μας για μια νέα πορεία.


Διόνυσος,19.04. 2013                Η  Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου