Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή του Νίκου Καρκούλη προς τη Συμμαχία για τον Πολίτη

Κύριε  Πρόεδρε,

Τις τελευταίες ημέρες  έχουμε κατακλυστεί από μια «επικοινωνιακή καταιγίδα» με ύβρεις όπως Εφιάλτης, Προδότης, Ιούδας, Συνωμότης, Βλάκας, Ηλίθιος, Νάνος, Νάνι κλπ, χωρίς όμως να αναφέρεστε επί της ουσίας. Κάθε καλόπιστος, που δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις καταλαβαίνει ότι, στο εσωτερικό της Συμμαχίας είχε οργανωθεί και δρούσε συνωμοτικά,  εις βάρος των αρχών και αξιών της παράταξης και πέρα από  τις αποφάσεις των οργάνων της, μια ομαδούλα την οποία αποτελούσαν 8 μέλη από το 18μελές Συμβούλιο (από τους 18, οι 4 είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι). Με στόχο προφανώς την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και οφέλους, ιδιαίτερα αν καταψηφιζόταν ο προϋπολογισμός. Που όπως υποστήριζαν τότε οι 4 Δημοτικοί μας Σύμβουλοι, σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος θα «κατέβαζε ρολά» και οι δημότες θα δεινοπαθούσαν.

Αυτή η «συνομωσία» ξεσκεπάστηκε τάχα, επειδή οι 4 Δημοτικοί μας Σύμβουλοι υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, έσωσαν το Δήμο και τους Δημότες από την επερχόμενη καταστροφή και, ω του θαύματος, η ομαδούλα ξεσκεπάστηκε.  Αυτά τα φοβερά και τρομερά αποκαλύφθηκαν από αυτούς. Βέβαια, αν στο τέλος έβαζαν και το κλασικό «και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», θα ήταν ίσως ένα καλό παραμυθάκι για μικρά παιδιά.

Αλλά ας αφήσουμε την συνωμοσιολογία,  τα παραμύθια και τις ύβρεις, που υποδηλώνουν σύγχυση ταραχή και έλλειψη επιχειρημάτων. Ας σοβαρευτούμε και ας επανέλθουμε στο πραγματικό ζήτημα, που είναι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από την Δημοτική μας Ομάδα, έξω και πέρα από τις αποφάσεις των οργάνων. Κι επειδή δεν μπορώ να αερολογώ, θα θέσω υπ' όψη όλων  δεδομένα, κείμενα, αποφάσεις,   πραγματικές καταστάσεις  και  όχι φανταστικές. Θα αποφύγω το γλοιώδες επίπεδο των ύβρεων, όχι γιατί δεν μπορώ αλλά γιατί θέλω να παραμείνω σταθερά στα πολιτικά και ηθικά χαρακτηριστικά, που πίστευα ότι η παράταξη που υπηρετούσα πρέσβευε.

1) Συγκεκριμένα καταθέτω e-mail της 22/2/2013 από τον πρόεδρο Π. Βορριά (Σχετ.1).
2) Επιστολή του Π. Βορριά προς τον Αντιδήμαρχο κ. Πέππα  με  ημερομηνία 25/2/2013, που ορίζει τις προϋποθέσεις της παράταξης για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού (Σχετ. 2).
3) Εισήγηση του Π. Βορριά προς το Συμβούλιο Διοίκησης της Συμμαχίας και το πρακτικό της ομόφωνης απόφασης της συνεδρίασης του την 28/2/2013 (Σχετ. 3).

Ως γνωστόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαρτίου 2013 η Δημοτική Ομάδα της Συμμαχίας υπερψήφισε τον προϋπολογισμό. Μετά τον σάλο που προκάλεσε αυτή η πράξη, ο Πρόεδρος συγκάλεσε Συμβούλιο Διοίκησης για τις 8/3/13 στο Κοινοτικό κατάστημα Σταμάτας. Στο Συμβούλιο ήσαν παρόντα 15 μέλη. Ακολούθησε πολύωρη συζήτηση με μεγάλη ένταση.

Καταθέτω μικρή περίληψη της συνεδρίασης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παπαπαναγιώτου, Μπούσμπουρας και Κυριακόπουλος υποστήριξαν ότι,  οι προϋποθέσεις που έθεσε η παράταξη ικανοποιήθηκαν με την προφορική δέσμευση του Δημάρχου και έτσι υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος και να σωθούν οι πολίτες από περιπέτειες. Η κα  Τσαλτούμη μας είπε ότι, ένοιωσε παρά πολύ άσχημα αλλά  υπερψήφισε για να μην  εκτεθεί η ομάδα.

Από τα υπόλοιπα  11 μέλη (10 μέλη και ο Πρόεδρος), όλοι  πλην του Προέδρου κατέκριναν την ενέργεια των Δημοτικών Συμβούλων.

Ο Ηλίας Λάσκαρης κατέθεσε πρόταση προς ψήφιση,  που μεταξύ των άλλων έλεγε - «Να ζητηθεί η παραίτηση τους και σε περίπτωση άρνησης, να τεθούν εκτός παράταξης».

Ο Αντ. Σαρρής, παρά την κριτική που άσκησε στους Συμβούλους, κατέθεσε πρόταση που στόχευε να μην διαλυθεί η παράταξη - «Να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, να επιτεθούμε επικοινωνιακά κατά του δημάρχου κλπ» …
Ο Νικ. Αντάπασης άσκησε επίσης έντονη κριτική και εστίασε στην επικεφαλής κα  Παπαπαναγιώτου, ζητώντας την παραίτηση η την αποπομπή της από την παράταξη.
Ο Θαν. Μπούσμπουρας υπεραμύνθηκε της ενέργειας του, αρνήθηκε να παραιτηθεί και για τον επιπλέον λόγο ότι, πίσω του έρχεται ο  κ. Δακορώνιας.
Ο Θαν. Κυριακόπουλος κράτησε ίδια στάση με τον  Θαν. Μπούσμπουρα, βάζοντας ερωτηματικά για τον  κ. Σχηματαριώτη, που ακολουθεί μετά από αυτόν, αν παραιτηθεί.
Τις παραπάνω θέσεις σχετικά με τους αναπληρωματικούς στήριξε απολύτως ο Πρόεδρος λέγοντας ότι, «καλές οι παραιτήσεις αλλά πρέπει να βλέπουμε και ποιοι έρχονται από πίσω». Υπονοώντας, αν διαθέτουν επάρκεια και γνώσεις για να αντικαταστήσουν  τους εν ενεργεία Συμβούλους. 

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η πρόταση Λάσκαρη (με 10 αρχικές θετικές τοποθετήσεις) πήρε 7 ψήφους.
Η πρόταση Σαρρή πήρε επίσης 7 ψήφους, εκ των οποίων οι 2 ήσαν των Δημοτικών Συμβούλων, οι  4  μελών του Συμβουλίου και η 1 του  Προέδρου (που είχε δηλώσει ότι τηρεί ίσες αποστάσεις).
Επίσης, υπήρξε 1 λευκή ψήφος του  Νικ. Αντάπαση, που είχε καταθέσει δική του πρόταση αλλά δεν μπήκε σε ψηφοφορία.

Επισημάνσεις – Ερωτήματα

1) Υπάρχει 1, έστω ΜΙΑ, προϋπόθεση από τις προτάσεις που καταθέσαμε στην Οικονομική Επιτροπή (στις οποίες ήμασταν απολύτως σαφείς), η οποία συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου;
Μην αναφερθείτε στις δεσμεύσεις που ανέλαβε προφορικά ο Δήμαρχος, διότι  και εσάς τους ίδιους δεν πείθουν.  Στις 8/3/2013, λίγο πριν από την  συνεδρίαση του Συμβουλίου της παράταξης, τον παρακαλέσατε και υπέγραψε ένα πρόχειρο χαρτί με τις δεσμεύσεις που προσωπικά ανέλαβε! Σε αυτό δηλώνει χαρακτηριστικά ότι, «αυτό είναι βιαστικό γιατί γίνεται  στις 3 το μεσημέρι. Ελάτε αύριο το πρωί στο γραφείο μου για να σας τα δώσω αναλυτικά» …
Παρακαλώ, αυτό το επιεικώς πρόχειρο χαρτί να το δώσετε στην δημοσιότητα, γιατί αποτελεί ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ  προχειρότητας, ανωριμότητας και απόλυτου εξευτελισμού.

2) Ελέχθη στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης ότι, Αντιδήμαρχος κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου  τηλεφώνησε στον κ. Γ. Πουλίδα λέγοντας του - «Τι κάνουν οι δικοί σου; Έλα να τους μαζέψεις». Ο κ. Πουλίδας επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα,  λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί «εμένα  με ενδιαφέρει να τελειώσει η αποχέτευση». Παρεμπιπτόντως, με ποια ιδιότητα καλείται στο Συμβούλιο Διοίκησης και από ποιόν, όταν συζητούμε κρίσιμα θέματα;

3) Επίσης, ο Ηλ. Λάσκαρης ανέφερε ότι, κατά την διάρκεια του Δημοτικού  Συμβουλίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο για όσα συμβαίνουν. Αυτό το επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος. Άρα, γνώριζαν για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού  ο Πρόεδρος, ο κ. Πουλίδας,  οι 3 Δημοτικοί μας Σύμβουλοι και τουλάχιστον 1 στέλεχος της δημοτικής αρχής.

4) Ο Πρόεδρος δήλωσε  στη συνεδρίαση μας ότι δεν τοποθετείται, τηρώντας «ίσες αποστάσεις», που όμως το ξέχασε στην ψηφοφορία και ψήφισε υπέρ της πρότασης Σαρρή. Ήταν η πρώτη και μόνη φορά, που ο πολυγραφότατος Πρόεδρος  με τις μακροσκελείς και τεκμηριωμένες εισηγήσεις του, ήρθε χωρίς καμιά εισήγηση. Ίσες αποστάσεις  όμως τηρεί ο διαιτητής ΟΧΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ μιας παράταξης. Αν ήταν άλλωστε διαιτητής δεν θα ψήφιζε…

Πρόεδρε, πρέπει να μας πεις, τι ακριβώς συμβαίνει:

α) Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πήραν μόνοι τους την απόφαση εν άγνοια σου; Αν ναι, τότε πες μας τι έκανες για να το αποτρέψεις. Αν συνέβη αυτό, τότε εκ της θέσεως σου είχες υποχρέωση να ενημερώσεις το Συμβούλιο Διοίκησης, να αναλάβεις την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθείς. Να θυμίσω εδώ ότι, το βράδυ των εκλογών του 2010, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το αποτέλεσμα, παραιτήθηκες παρά την έντονη αντίθεση όλων μας. Τώρα δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη;
  
β) Υπήρξε ομάδα που αποφάσισε την υπερψήφιση και στην οποία συμμετείχες; Τότε, είσαι ηθικός αυτουργός γι΄ αυτό που διαπράχτηκε σε βάρος της παράταξης. Η πρόταση σου στο τέλος για παραίτηση από τη θέση του Προέδρου έγινε προκειμένου να ξεμπλοκάρει το πρόβλημα, όπως είπες, δηλαδή κάτι σαν  «Ιφιγένεια» ας πούμε,  που όμως δεν την έβαλες καν σε ψηφοφορία,  ούτε επέμεινες.

γ) Αυτή την καταπληκτική εισήγηση και ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης της 28/2/2013 (απ΄ όπου απουσίαζα για επαγγελματικούς λόγους και που συνυπογράφω), καλά θα κάνετε όλοι να την ξαναδιαβάσετε. Και τώρα θέλω να μου πείτε: τι σχέση έχει αυτή με όσα συνέβησαν από  εκεί και πέρα;

Τι μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Μαρτίου και γκρεμίστηκαν όλα; Αρχές, Αξίες, Παράταξη, Καταστατικό, Όργανα κλπ; Και επειδή μέχρι χθες δεν μας χαρακτήριζε πολιτική ανωριμότητα και τυχοδιωκτισμός, τι άλλαξε;

Πόσο λειτούργησαν σε αυτή την κατεύθυνση οι συνεχείς και πολύωρες, όπως μάθαμε, συναντήσεις σου με τους κ.κ. Καλαφατέλη, Ροϊδη,  Καρασαρλή και άλλους; Πως καταλήξατε από τις καταγγελίες για «ανάλγητους, και μικροπολιτικάντηδες παλαιάς κοπής», να γίνετε όχι μόνο «χάντρα στο κομπολόι τους» αλλά τώρα να  απειλείτε δήθεν «αυτόν τον κύριο Δημαρχεύοντα», όπως τον αποκαλείς ότι, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, θα παραμείνει για πάντα αναξιόπιστος  δηλαδή όπως ήταν και πριν;

δ) Πως είναι δυνατόν, ενώ καυτηριάζετε τις παλαιοκομματικές πρακτικές που εξέθρεψαν Άκηδες, Παπαγεωργόπουλους, Ψωμιάδηδες και λοιπούς, που όλοι ξέρουμε ότι έφεραν τη χώρα σε αυτό το χάλι, να ακολουθείτε πιστά την ίδια συνταγή «κουκουλώματος»;

Όλα τα παραπάνω και παρά πολλά ακόμα ερωτηματικά τριγυρίζουν στο μυαλό μου, αδυνατώντας να δεχτώ το σενάριο που μου σερβίρετε, παιδιαρίζοντας η βρίζοντας και γι΄ αυτο ίσως  η κα Παπαπαναγιώτου με χαρακτηρίζει βλάκα. Βέβαια, φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για όλα τα μέλη του Συμβουλίου, που δεν πείστηκαν καθόλου από τους ισχυρισμούς της, ανεξάρτητα αν στο τέλος ψηφίσαν κουκούλωμα.

Ελπίζω η απάντηση σας, αν προκύψει, να στηρίζεται σε στοιχεία και όχι σε ύβρεις.

Νίκος   ΚΑΡΚΟΥΛΗΣ
Δροσιά, 28/03/2013


Σχετικό1: e-mail της 22/2/2013
Αγαπητοί Συνεργάτες,
Οι ραγδαίες πολιτικές – δημοτικές εξελίξεις δεν μου επέτρεψαν να σας ενημερώσω γρήγορα και άμεσα για τις εξελίξεις αυτές. Αφού σας ενημερώσω ότι μετά το non-paper e-mail μου προς τον κύριο Καρασαρλή (Τάσο) προκλήθηκε μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων τόσο με νέα συνάντηση μου με τον κύριο Καλαφατέλη (χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και τι θα μπορούσε βέβαια να είχε αυτή η συνάντηση!!), όσο και επιστολή του Πέππα στην οποία συμμετείχε ουσιαστικά και άλλο στέλεχος της Δημοτικής μας Παράταξης το οποίο θα πρέπει να ευχαριστήσω προσωπικά.
Σήμερα λοιπόν και κατά την άποψή μου χωρίς να ανοίξει καμιά μύτη έχουμε ουσιαστικά υπό «κηδεμονία» και «απαγόρευση» τον πολυπράγμονα κύριο Καλαφατέλη αλλά και την ομάδα του. Σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής μας παράταξης θα συμμετάσχουμε στη διαβούλευση της Δευτέρας και ετοιμάζουμε τις θέσεις μας που θα ζητήσουμε να συμπεριληφθούν στην κατάρτιση και όχι αναμόρφωση νέου προϋπολογισμού.

Π. Βορριάς



Σχετικό 2: Επιστολή του Π. Βορριά προς τον Αντιδήμαρχο κ. Πέππα
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 25/02/2013


Προς: κ. ΠΕΠΠΑ Νικόλαο,
            Αντιδήμαρχο Οικονομικής Διαχείρισης

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Η Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη», υλοποιώντας την από 22/02/2013 απόφασή της, θα συμμετάσχει στη διαβούλευση που έχετε ορίσει για την Δευτέρα 25/2/2013. Την αντιπροσωπεία μας θα αποτελούν  τα μέλη, που σας έχουν γνωστοποιηθεί με σχετική μας επιστολή.

Οι γενικές θέσεις – απόψεις της Δημοτικής μας Παράταξης σχετικά με τον προϋπολογισμό 2013 συνοψίζονται στα εξής:

1.      Συντάσσεται νέος προϋπολογισμός από μηδενική βάση. Διαφωνούμε επί της αρχής ότι, η Ομάδα στην οποία προΐσταστε θα προβεί σε αναμόρφωση του. Αναμόρφωση προϋπολογισμού κάνουμε σε ήδη ψηφισθέντα και υπάρχοντα προϋπολογισμό. Στην περίπτωσή μας, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εξάλλου, αν υιοθετηθεί η άποψη της αναμόρφωσης, δεν θα απαιτηθεί η εισαγωγή του προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και οι συμμετέχοντες σε αυτήν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν θεσμικά τις θέσεις τους.

2.      Επί της ουσίας, για την σύνταξη ενός νέου προϋπολογισμού θέτουμε προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα:
a.   Κατάργηση όλων των δαπανών, που αναφέρονται στους ειδικούς συνεργάτες του δημάρχου, αλλά και του μετακλητού Γενικού Γραμματέα.
b.   Άθροιση όλων των ομοειδών προμηθειών και εργασιών και, ανάλογα με το ύψος της δαπάνης, να διενεργείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, διαγωνισμός (πρόχειρος, ανοικτός, διεθνής).
c.    Διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια των καυσίμων και τις συντηρήσεις των αυτοκινήτων του Δήμου.
d.   Μείωση του συνολικού ποσού, που διατίθεται στο ΝΠΔΔ «ΘΕΣΠΙΣ» και κυρίως στον κωδικό, που αναφέρεται σε δαπάνες για καταχωρήσεις προς τις εφημερίδες.
e.   Κατάργηση των απευθείας αναθέσεων σε μελέτες. Κατά την άποψή μας, το υπάρχον προσωπικό του Δήμου για τη σύνταξη μελετών είναι επαρκές.
f.     Τροποποίηση του προϋπολογισμού για τα «νέα έργα», που έχουν έτοιμες μελέτες. Τα περισσότερα από τα έργα αυτά είναι  συνεχιζόμενα ή οφειλόμενα.

Στις διαδικασίες της διαβούλευσης, οι εκπρόσωποι μας θα καταθέσουν λεπτομερείς θέσεις.

Με τιμή
Παναγιώτης Βορριάς
Πρόεδρος


Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α
                       ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
                      Σ υ ν ε δ ρ ί α σ η      7η  της 12ης Μαρτίου 2013
                                                           
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Κύριοι συνάδελφοι στις 4 Μαρτίου 2013 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ψήφισαν τον προϋπολογισμό του έτους 2013. Δηλώσαμε επισήμως και δημοσίως ότι ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό για να κρατήσουμε την πόλη σε λειτουργία και τίποτε άλλο. Δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι δεν προτιθέμεθα να είμαστε δεκανίκι κανενός προς καμία κατεύθυνση, ιδιαίτερα δε της κυβερνώσας.
          Θέσαμε δημόσια τους όρους που πιστεύαμε ότι έπρεπε να είχαμε θέσει για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της ψήφισης.
          Ακούσαμε τον Δήμαρχο να δεσμεύεται ότι θα τηρήσει τα προταθέντα, και ψηφίσαμε.
          Το τι επακολούθησε, είναι γνωστό. Συνεργάτες των Γερμανών να είμασταν, θα ακούγαμε λιγότερα. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ορισμένα πράγματα.
          Πρώτον, ότι η ανθρώπινη βλακεία επεκτείνεται στο άπειρο.   
          Δεύτερον, ότι αυτοί που δεν κατηγορούν από βλακεία αλλά απλώς συκοφαντούν, (πόσα πήρατε, τί θέση σας τάξανε κλπ.), κρίνουν σκεπτόμενοι φωναχτά, βλέποντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη.
          Τρίτον, χωρίς να το επιδιώκουμε, ξεσκεπάσαμε ομαδούλα πολιτών με διαρκείς φιλοδοξίες και με διασυνδέσεις σε όλες τις παρατάξεις, οι οποίοι ήθελαν να καρπωθούν επ ωφελεία τους τις άσχημες συνέπειες της καταψήφισης του προϋπολογισμού. Παρντόν αδέλφια, δεν το κάναμε για να σας ξεσκεπάσουμε. Μόνοι σας κραχτήκατε και χαλάσατε το προζύμι σας.
          Τέταρτο, και αυτό είναι που αφορά εμάς, αυτό είναι που μας προσάπτουν και κάποιοι πραγματικά φίλοι μας, ότι δείξαμε ασυγχώρητη πολιτική αφέλεια εμπιστευόμενοι τον κ. Καλαφατέλη.
          Εδώ μπαίνουν για μας τα ερωτήματα, μήπως πράγματι επιδείξαμε πολιτική αφέλεια και δεν πολεμήσαμε όσο θα έπρεπε αυτά που η παράταξή μας μας έστειλε να διαπραγματευθούμε ως προϋποθέσεις της ψήφισης του προϋπολογισμού.
          Δεν προλάβαμε να αναρωτηθούμε και πολύ, διότι είδε το φως της δημοσιότητας ένα κατάπτυστο κείμενο που προδίκαζε συναινέσεις και συνεργασίες μεταξύ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Αυτό το κείμενο εαν πράγματι είχε συμφωνηθεί, εαν είχαμε από κοινού αποφασίσει, θα ήτανε καθ' όλα εντάξει. Επειδή όμως καμία τέτοια συνεννόηση δεν είχε γίνει, τίποτα εκτός του προϋπολογισμού και με τους όρους που βάλαμε δεν προδίκαζε συναίνεση, θεωρούμε το κείμενο αυτό σε οτιδήποτε αφορά την ΣΥΜΜΑΧΙΑ, πολιτικά ανυπόστατο και ισχυρά ανήθικο.
          Κύριε Καλαφατέλη, ο μόνος τρόπος της αποκατάστασης της δικής σας αξιοπιστίας είναι η υλοποίηση των προτάσεων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Δηλαδή, να έρθει άμεσα η εισήγηση τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος για το ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου.
          Να ακολουθήσει τροποποίηση του προϋπολογισμού που θα περιλαμβάνει:
          α) Ποσό μελέτης για την κατασκευή πολυχώρου στην θέση ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου.
          β) Κατάργηση τριών από τους πέντε ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου, συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα (ας κρατήσει όποιους θέλει, εμείς δεν λέμε ποιούς) που αναγράφονται στον προϋπολογισμό του Δήμου με κωδικούς 006031.002. 006031.006 και αναφέρονται στην σελίδα 1/49. Τα ποσά που αφαιρούνται από τους ως άνω κωδικούς να πιστωθούν στους λογαριασμούς του Δημοτικού Πολυϊατρείου και των παιδικών σταθμών του Δήμου Διονύσου.
          γ) Σχετικά με το νέο Νεκροταφείο του Αγίου Στεφάνου να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες για να συμπεριληφθεί και να συζητηθεί σε προσεχές Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής - Ανατολικός Τομέας με θέμα με τίτλο "Εγκριση προμελέτης για την δημιουργία νέου Νεκροταφείου στην Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου".
          δ) Για το θέμα του αντλιοστασίου, θα επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον.
          Μέχρι την υλοποίηση των ανωτέρω, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ θα καταψηφίζουν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου. Εάν δεν θέλετε να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα, εσείς κρατάτε το κλειδί στα χέρια σας, ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος Διονύσου κανονικά.
Σας ευχαριστώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε Τεχνικών Εργων, θέλω να επισημάνω την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης επισκευής της πλατείας Ανοιξης. Το γνωρίζω ότι έχει αρχίσει μία προσπάθεια τακτοποίησης. Μόνο να μην ξεχνάμε ότι την Κυριακή 11.00 η ώρα πρόκειται να γίνει αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά. Και αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει όλοι να συμβάλλουμε να έχει επιτυχία, ενημερώνοντας τον περίγυρό μας. Χρειάζεται η χαρά και η ζωντάνια στην πόλη μας.
          Τέτοιες αναφορές έχω κάνει όμως και σε στιγμές που δεν ψήφισα προϋπολογισμούς, γι' αυτό και ο αστερίσκος για τους καλοθελητές.
          Και αν μου πείτε κ. Δήμαρχε ότι δεν προλαβαίνετε, εγώ θα σας πω κακώς, αλλά να προλάβετε τουλάχιστον να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν παρέλαση την 25η Μαρτίου.
          Επίσης, θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου να μην έχω καλεστεί στην συνάντηση που είχατε με το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών του οποίου είμαι μέλος, και απ' ότι πληροφορήθηκα, δεν καλέστηκαν ούτε ο κ. Σπηλιώτης ούτε ο κ. Κοκμοτός με τους οποίους συστήσαμε αυτό το Συμβούλιο.
          Κύριε Πρόεδρε, στον χρόνο που απομένει, θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα σε κάποιους συκοφάντες ανήθικους κυρίες και κυρίους τίποτα, που κρίνουν τους άλλους σύμφωνα με τα μούτρα τους. Δύο λέξεις μόνο. Νάνοι και νάνι. Όπου στην σελίδα 665 στο λεξικό του Μπαμπινιώτη αναφέρει: "Νάνοι: Άνθρωποι με πολύ μικρό ανάστημα λόγο νανισμού. Μεταφορικά, νάνοι της πολιτικής". Και νάνι: "Χαϊδευτικό συνήθως για τα νήπια. Ο ύπνος. Συνώνυμο: νανάκια. Ως φράση "κάνω νάνι", "πέφτω να κοιμηθώ ή κοιμάμαι".
          Λοιπόν, για όλους αυτούς, νάνοι και νάνι. Και καληνύχτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου