Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Για το αντλιοστάσιο λυμάτων στη Σταμάτα

Η μεθόδευση της δημοτικής αρχής Διονύσου να επιβάλει με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμιά απολύτως Διαβούλευση την κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων στην Σταμάτα, στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και  Παπανικολή, παραγκωνίζοντας τελείως το αρμόδιο Τοπικό Συμβούλιο, απέτυχε.

Προσέκρουσε στις αντιδράσεις των κατοίκων, που δεν είχαν ενημερωθεί,   στις αντιδράσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Νικ. Πέππα, της δημοτικής συμβούλου της ΑΔΚ κας Αγγ. Πέππα, τοπικών Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας και των τοπικών Πολιτιστικών - Εξωραϊστικών Συλλόγων.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του υπεύθυνου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νικ. Παππά και εξωθεσμικού παράγοντα, που δυναμίτιζε συνεχώς το κλίμα ηρεμίας με τις επικριτικές αντιδράσεις και την επιθετική συμπεριφορά του προς τους παρευρισκομένους κατοίκους,
η  έλλειψη εμπεριστατωμένης περιβαλλοντικής μελέτης αλλά και επαρκών στοιχείων, που αφορούν τόσο στα κριτήρια επιλογής του χώρου κατασκευής (βρίσκεται πλησίον του οικισμού του Ευξείνου Πόντου), όσο και στα προβλήματα που πιθανόν να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα από την λειτουργία του αντλιοστασίου υποβαθμίζοντας την περιοχή,
ανάγκασαν τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Ιωάν. Καλαφατέλη να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα ακολουθούσε.

Η πρόταση που κατατέθηκε για  επίσκεψη των ενδιαφερομένων σε παρόμοια αντλιοστάσια του Νομού Αττικής και ορίσθηκε για την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 δεν έτυχε της αναμενόμενης εκ των υπευθύνων συμμετοχής, αφού υπήρχαν επιφυλάξεις για τον τρόπο και τον τόπο επιλογής αυτής της επίσκεψης.



Διόνυσος,18.04. 2013                Η  Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου