Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ανέξοδες υποσχέσεις για Παιδικό Σταθμό στη Ροδόπολη

Η κυρία Δήμητρα Πολύζου, πρώην Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας  Ροδόπολης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τον Σεπτέμβριο 2011 υπέβαλλα, μαζί με την Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης κα Ευαγγελία Θεοδώρου και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Τσούκα, γραπτό ερώτημα σχετικά με την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας δημοτικού Παιδικού Σταθμού στη Ροδόπολη. Το ερώτημα απευθυνόταν στον Δήμαρχο Διονύσου, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης και τον τότε πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ.

Στις 24 Νοεμβρίου 2011, μας κοινοποιήθηκε η απάντηση του τότε προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ κ. Ζυγούνα προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και την Δημοτική Κοινότητα, η οποία έλεγε:

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης των αναγκών των γονέων και με δεδομένη την πολιτική βούληση της Διοίκησης του Δήμου να λειτουργήσουν και άλλες δομές επί πλέον αυτών που λειτουργούν, και μετά την εμπλοκή της μη λειτουργίας του Παραρτήματος Διονύσου (δωρεά Κουκουτσέα), κρίνουμε απαραίτητο όπως μεριμνήσετε να διαμορφωθεί η αίθουσα που έχει εξευρεθεί στη Δ. Κ. Ροδόπολης και εφόσον υπάρξει το αναγκαίο προσωπικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό, να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε στο συγκεκριμένο χώρο Παιδικό Σταθμό.

Από τότε πέρασαν 13 μήνες απόλυτης απραξίας. Έτσι, στις 14 Δεκεμβρίου 2012 επαναφέραμε ξανά μαζί με την κα Θεοδώρου στο Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπολης το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού. Επίσης, με προφορικές ερωτήσεις μας θέσαμε πολλές φορές το πρόβλημα στον ίδιο τον κ. Δήμαρχο Διονύσου. Η απάντηση του ήταν ότι, είναι εύκολο η αίθουσα να μετατραπεί σε Παιδικό Σταθμό αλλά ίσως το πρόβλημα βρίσκεται στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για την μετατροπή της αίθουσας. Απαιτούμε να μας δώσει ο Δήμος, επιτέλους, μια έγκυρη απάντηση για τις πραγματικές προθέσεις του και όχι ανέξοδες υποσχέσεις. Να περιμένουμε ακόμη για ένα θαύμα;





Διόνυσος,17.04. 2013               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου