Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Διόνυσος, η διάψευση της Ελπίδας

Οι 10 ημέρες του Μαρτίου, που συγκλόνισαν το δημοτικό σκηνικό του Διονύσου, αποτέλεσαν αντικείμενο πολλών σχολιασμών από τους πολίτες και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που συνεχίζονται αμείωτοι. Στο κέντρο αυτών των σχολιασμών στέκεται για πολλούς η ανεξήγητη από μια πρώτη ματιά στάση της Συμμαχίας για τον Πολίτη υπερψήφισης του προϋπολογισμού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Από την πλευρά της ομάδας των 4 δημοτικών συμβούλων της Συμμαχίας προβλήθηκε το  «επιχείρημα» ότι, προχώρησαν σε αυτή την πράξη με αποκλειστικό γνώμονα  «το καλό του δήμου, της πόλης και των δημοτών». Λες και, θεόσταλτοι, μόνον αυτοί ενδιαφέρονται εργολαβικά για το καλό μας.

Δεν στάθηκαν όμως μόνο σε αυτό. Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκαν ότι, όλες οι προϋποθέσεις που είχε επεξεργαστεί το Συμβούλιο Διοίκησης της Συμμαχίας, έγιναν δεκτές από τον δήμαρχο Διονύσου. Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει σαφώς από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπάθησαν μέσα στην απελπισία τους να εκμαιεύσουν από τον δήμαρχο μια κάποια έστω γραπτή δέσμευση του λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης στις 8 Μαρτίου 2013. Τελικά,  μόλις μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση, πήραν το παρακάτω χαρτί. Που δεν το κατέθεσαν καν στα πρακτικά, φρονίμως ποιούντες, απλά το έδειξαν στους συμμετέχοντες!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Μαρτίου 2013 «διακήρυξαν» ότι θα καταψηφίζουν «όλα τα κρίσιμα θέματα» μέχρι να εκπληρώσει ο   Δήμαρχος Διονύσου τις «δεσμεύσεις» που είχε αναλάβει, προκαλώντας τη θυμηδία των παρισταμένων.

Τώρα, διαπιστώνοντας ότι, και αυτό το  «επιχείρημα»  στέκει μετέωρο και δεν πείθει κανέναν άλλο εκτός από τους ίδιους, εφηύραν μια νέα γραμμή άμυνας, που τους εκθέτει εξίσου ανεπανόρθωτα με τις προηγούμενες. Ανακοίνωσαν, σχεδόν θριαμβευτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μαρτίου 2013 ότι, μέχρι ο Δήμαρχος Διονύσου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι τους, αυτοί υπερήφανα- σε όποια θέματα συμφωνούν θα ψηφίζουν λευκό και σε όσα διαφωνούν, θα καταψηφίζουν! Τέτοια εφευρετικότητα. Τι απέγιναν άραγε οι απαξιωτικές αναφορές στους Συναδέλφους τους «Λευκίτες»;

Μέχρι σήμερα η Συμμαχία, παρά τον σάλο που δικαιολογημένα έχει ξεσπάσει για την μετάλλαξη της σε συμπληρωματική δύναμη μιας παραπαίουσας δημοτικής αρχής, καλύπτει πλήρως αυτή την ενέργεια των δημοτικών της συμβούλων. Χωρίς έστω μια δημόσια πολιτική αποδοκιμασία, χωρίς μια δημόσια Συγγνώμη, χωρίς καμιά πρωτοβουλία αυτοκάθαρσης. Έξω από κάθε δεοντολογική πρακτική, έξω από κάθε πρόνοια του Κανονισμού Λειτουργίας της, έξω από τις αρχές και αξίες της. Αναλαμβάνοντας έτσι στο ακέραιο την ευθύνη για τη διάψευση της Ελπίδας, που αντιπροσώπευε,  την απαξίωση της αξιοπιστίας της και την κατεδάφιση του οικοδομήματος, που με πολύ κόπο έχτισε τα δυο τελευταία χρόνια.

Ιδού, λοιπόν, το κείμενο των περίφημων δεσμεύσεων του κ. δημάρχου Διονύσου προς την Συμμαχία για τον Πολίτη. Είναι τόσο εύγλωττο, που δεν πρόκειται να το σχολιάσουμε καθόλου, αφού είναι σίγουρο ότι μελλοντικά θα διδάσκεται στα σεμινάρια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν μοναδικό μνημείο ασυνέπειας και παρέκκλισης μιας δημοτικής παράταξης από αρχές, αξίες και πολιτικές. Μια ολόκληρη παράταξη σύρθηκε αναίτια (;)  πίσω από αυτό το χαρτί στην πιο κρίσιμη στιγμή των δημοτικών εξελίξεων. O tempora, o mores!

Καρκούλης  Νίκος
Λάσκαρης  Ηλίας
Μπαμπανίκας  Δημήτρης
Μπέτση  Ρίτσα
Ντούντα  Σούλα
Πανουργιά  Ρένα
Πολύζου  Δήμητρα
Σακοράφας  Άρης
Σταθόπουλος  Παναγιώτης



Διόνυσος, 29.03.2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου