Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Λένα Χριστοφίδου: Οταν η ζωή μας blog .. άρει .. !



Το να φτιάξουμε ένα blog ή site είναι υπόθεση λίγων λεπτών ..
Το blogging όμως, εκτός από χρόνο και αφοσίωση πρέπει να έχει και τη δυνατότητα να προσφέρει κάτι ξεχωριστό, μια νότα διαφορετικότητας, καινοτομίας και φρεσκάδας αλλά και με μια έντονη πινελιά αισθητικής ..

Αυτό όμως που φαίνεται να κυριαρχεί σε αρκετά blogs είναι ένα είδος αρνητισμού. Κάτι που φανερώνει μια ενυπάρχουσα εσωτερική "κλειστότητα", σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, που έχει σχέση με τον τρόπο πρόσληψης και έκφρασης εμπειριών / καταστάσεων ..

Σε μια εποχή όπου ο καθένας μπορεί να ιδρύσει ένα μέσο ενημέρωσης, ταυτόχρονα του δίδεται η δυνατότητα, μέσα από την ανωνυμία, να εκβιάσει, να σπιλώσει, να κάνει τη πλάκα του ..
Να ταϊσει με λίγα λόγια κάτι φαντασιακό, ματαιώνοντας ή αλλοιώνοντας την Αλήθεια, με μικρές δόσεις humor και μεγαλύτερες μίσους ..

Η παραπληροφόρηση σε συνδυασμό με οχετό ύβρεων, απειλών και συκοφαντιών, πότε από τον διαχειριστή και πότε από τους ανώνυμους ανεξέλεγκτους σχολιαστές, δημιουργεί ένα θανατηφόρο μίγμα, με μόνο στόχο το ξέσπασμα μιας θεότυφλης βίας ..

Ενα ιστολόγιο είναι ο κατ΄εξοχήν χώρος προσωπικής έκφρασης, χώρος ενός επιθυμητού και αναγκαίου υποκειμενισμού ..
Μόνο που αρκετά από τα blogs αναρτούν θέματα ροζ, κίτρινα και μαύρα και αναπαράγουν την Πολιτική σαν σχέση διαμάχης ατόμων εναντίον ατόμων ..

Στη πραγματικότητα αυτές οι "πένες" ακόμα και όταν πληροφορούν, συνθηματολογούν ή αστειεύονται, το μόνο που κατορθώνουν είναι να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, θεωρώντας τους πρόβατα έτοιμα να χάψουν χονδροειδέστατα ψέματα, προσφέροντας τροφή σε όσους ζητούν εκδίκηση και τιμωρία για διεφθαρμένους Πολιτικούς και Αυτοδιοικητικούς ..

Θα έλεγα ότι, ίσως κάποια στιγμή, θα έπρεπε να μπει μια τάξη στη ζούγκλα του ελληνικού internet ..
Ενα περιφραγμένο διαδίκτυο βέβαια, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο .. Αλλά και η ελευθερία του, που συχνά φτάνει τα όρια της ασυδοσίας, εξυπηρετεί πρωτίστως τους ισχυρούς παίκτες και κυρίως τους επιτήδειους ..

Για να ξεμπερδεύουμε όμως με όλους αυτούς και να επικρατήσει ένα γενικό ήθος, χρειαζόμαστε περισσότερα και κυρίως καλύτερα blogs ..
Μέσα σ΄ένα κόσμο γεμάτο "σκουπίδια", χρέος και ανάγκη μας είναι να επιλέγουμε οτιδήποτε ανεβάζει το επίπεδο της αισθητικής μας ..

Μακριά από τη φθορά και το βρώμικο κόσμο που ο καθένας προσπαθεί με κάθε δυνατό μέσο και έντεχνα να μας πλασάρει ..
Μέσα από τη δυνατότητα που μας δίνει η Φύση η οποία μακροπρόθεσμα έχει τη τάση να τιμωρεί άσχημες συμπεριφορές και να επιβάλλει τη τάξη και την ισορροπία ..
Για ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς "δηλητηριώδη αέρια", "ανακύκλωση λυμάτων" και "βόθρους" που ξεχυλίζουν, γεμίζοντας δυσοσμία το περιβάλλον του διαδικτύου ..

Κάνοντας ένα μεγάλο άλμα, μαζί με τον Οδυσσέα Ελύτη:
"Ενα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά" ... !

31.01.2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου