Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Επιτέλους, ρίξτε τα παραταξιακά Τείχη στο Δήμο Διονύσου!



Είχαμε από αυτό το blog εδώ και καιρό απευθύνει δημόσια την παραίνεση προς τον Δήμαρχο Διονύσου  να προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες προς όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που στήριξαν καθοριστικά την εκλογή του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Γιατί, στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την επιβίωση μας κυριολεκτικά απαιτούνται ευρύτατες συναινέσεις και συμμαχίες.

Το έδαφος είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκό, όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα. Και μια τέτοια πρωτοβουλία βρίσκει ήδη εύφορο έδαφος, αφού είναι απαίτηση των καιρών. Έτσι, μας εκπλήσσει ευχάριστα η χθεσινή κίνηση του Διονύση Ζαμάνη στο δημοτικό συμβούλιο. Που ξεπερνάει τα όρια της σχετικής πρότασης, που είχε διατυπώνει λίγο παλιότερα ο  Ενεργός Πολίτης. Κι ανοίγει άλλες προοπτικές όχι για τη δημοτική αρχή αλλά συνολικά για την πόλη. Η πρώτη μάλιστα άμεσα θετική ανταπόκριση της Νέας Πνοής για τον Διόνυσο το αποδεικνύει.

Αντιγράφουμε από ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής  Οδού  Διονύσου

Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα συζητήσει τα μείζονα θέματα της πόλης και θα προτείνει τρόπους αντιμετώπισής τους, ανήγγειλε στη σημερινή, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης.

Η πρόσκληση θα απευθυνθεί προς τις παρατάξεις περί τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αφού ολοκληρωθεί η σχετική προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής, και θα αφορά σε πρώτη φάση τα παρακάτω  4  θέματα:

* Την ασφάλεια στην πόλη
* Τον οδοφωτισμό
* Την αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου
* Την ηλεκτρονική καταγραφή του δικτύου ύδρευσης

Η Επιτροπή, σύμφωνα με τον κ. Ζαμάνη, κρίνεται απαραίτητη μια που τα παραπάνω είναι μεγάλα έργα των οποίων το κόστος ανέρχεται σε πάνω από 3-4 εκατομμύρια ευρώ, οπότε θα πρέπει από κοινού να εξεταστεί ο καταλληλότερος τρόπος χρηματοδότησής τους.

Στην παραπάνω ανακοίνωση ανταποκρίθηκε ήδη θετικά η Νέα Πνοή για το Διόνυσο, με το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φωτάκη να ζητεί να συμπεριληφθεί και το θέμα των διοδίων, μια που το επόμενο διάστημα αναμένεται να απασχολήσει έντονα ολόκληρη την πόλη, καθώς και η οριοθέτηση των κοινόχρηστων χώρων, έκτασης 260 στρεμμάτων, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, που αποδόθηκαν στο Δήμο με την εφετειακή απόφαση του 2011.

“Ας κάνουμε μια αρχή με τα 4 θέματα, μια που έχουμε κατηγορηθεί ότι δεν επιδιώκουμε τη συναίνεση, και στη συνέχεια εξετάζουμε και τα υπόλοιπα”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ζαμάνης.

* ο πίνακας είναι του  Γιάννη Γαϊτη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου