Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μια χώρα κλειστή.

Γράφει ο Βασίλης Δεληγκάρης-
http://thecaller.gr

Κλειστοί δρόμοι, κλειστά σύνορα, κλειστά μαγαζιά, κλειστά μυαλά, «κλειστό αλεξίπτωτο κατά την πτώση». Μια χώρα κλειστή.

 Ο κ. Τσίπρας υπήρξε ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα το 2015. Διεκδικεί επάξια αυτό τον τίτλο και για το 2016.

Ο κ. Μητσοτάκης θέτει τώρα υποψηφιότητα να μοιραστεί μαζί του αυτόν τον τίτλο – του μοιραίου ανθρώπου.

Μετά την άρνηση Τσίπρα, αρνείται τώρα κι αυτός με τη σειρά του την εθνική συναίνεση και την προοπτική δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.
Υιοθετεί την στρατηγική του ώριμου φρούτου, που μπορεί όμως να πέσει τελικά με δύναμη στα κεφάλια όλων μας.

Την ίδια ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει ενώ η κοινωνία, καταπονημένη – κουρασμένη εξεγείρεται και αποδομείται. Και οι δύο είναι υποψήφιοι για να σκάσει στα χέρια τους μια εθνική καταστροφή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ ρίχνει καθημερινά την Ελλάδα όλο ποιο βαθιά μέσα στην κρίση και τα αδιέξοδα.
Η κοινωνία είναι φανερό πως δεν αντέχει άλλους φόρους, ούτε πρόκειται να δεχθεί την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και την περικοπή των συντάξεων.

Η «εξέγερση» των αγροτών, εδώ και ένα μήνα που διαρκώς φουντώνει, αλλά και οι μεγάλες αντιδράσεις των επιστημόνων – ιδιαίτερα των νέων – και των ελεύθερων επαγγελματιών το πιστοποιούν.

Τα σύνορα έκλεισαν παρά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα και χρειάστηκαν μόνο 15 ώρες αυτή τη φορά για να διαψευσθούν.
Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβίζονται στη χώρα.

Η αντιμετώπιση αυτής της πολύ επικίνδυνης κατάστασης, που μέρα με την μέρα επιδεινώνεται και τείνει να τεθεί εντελώς εκτός ελέγχου, είναι άμεσα αναγκαία τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Αν δεν αναληφθούν τώρα πρωτοβουλίες, αν δεν σημάνει εθνικός δημοκρατικός συναγερμός, όλων όσων βλέπουν ξεκάθαρα τα αδιέξοδα και τα επερχόμενα – πολύ πιο δραματικά δυστυχώς αυτή τη φορά – γεγονότα, πολύ δύσκολα θα αποφύγουμε μια εθνική και κοινωνική τραγωδία.
Με ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει στην προσωπική ζωή του καθενός, στις ατομικές ελευθερίες και την ασφάλεια, στο πολιτισμικό και θεσμικό κεκτημένο των τελευταίων 40 μεταπολιτευτικών χρόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου