Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Πρώτη φορά τόσο ... μόνος ο Τσίπρας!



Σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζει πλέον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που για πρώτη φορά από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας βρίσκεται σε τόσο δυσμενή θέση, με την κοινωνία απέναντι και τους βουλευτές της… τρομαγμένους.

Η εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας έμοιαζε ο παντοδύναμος πρωθυπουργός με τα… σταλινικά ποσοστά δημοφιλίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον, μετά και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση με κάθε τρόπο, ορισμένες δε με πολύ δυναμική και με διάθεση ευθείας σύγκρουσης.

Μάλιστα, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πλέον ο Τσίπρας δεν χαίρει της εκτίμησης της πλειοψηφίας του λαού, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι κινητοποιήσεις και οι δημοσκοπήσεις, αλλά και ότι ακόμα δεν εμπνέει τους συνεργάτες του ή βουλευτές του κόμματός του.

Όλα αυτά τη στιγμή, που έχει να αντιμετωπίσει το «σκληρό» Κουαρτέτο των δανειστών, που ήρθε με… άγριες διαθέσεις στην Αθήνα, ενώ από την κυβέρνηση καλλιεργείται ένα σκηνικό ρήξης, που μπορεί να οδηγήσει και πάλι σε εκλογές!

Βέβαια, κάτι τέτοιο το απέρριψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τη χθεσινή του ομιλία στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του, λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός που μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών».
«Η κυβέρνηση πήρε τρεις φορές, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. Σε κάποιους αυτό δεν αρέσει, αλλά δεν είναι αυτοί που μας νομιμοποιούν και μας στηρίζουν. Είναι ο ελληνικός λαός που μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών. Και αυτό θα κάνουμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας. Και θα τα καταφέρουμε», ανέφερε, εμμένοντας στην κυβερνητική θέση για «υπονόμευση της κυβέρνησης από ντόπια και ξένα κέντρα».

Ωστόσο, το ασφαλιστικό και φορολογικό, που πρέπει να περάσει, σε συνδυασμό με την δεδομένη και χιλιοειπωμένη άρνηση του κυβερνώντος κόμματος στην προοπτική σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης εάν υπάρξει πολιτικό αδιέξοδο, το ενδεχόμενο της κάλπης φαντάζει πιθανό…

Στην εξίσωση πρέπει να προσθέσουμε και τους καθημερινούς πλέον προπηλακισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από πολίτες, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν με το μέρος τους, ωστόσο τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν ακόμη περισσότερο, εάν η κυβέρνηση πατήσει την «κόκκινη γραμμή» και περικόψει συντάξεις…! Στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυξάνονται οι φωνές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  που ζητούν αλλαγές στο ασφαλιστικό των αγροτών μετά τις πιέσεις που δέχονται στις εκλογικές τους περιφέρειες και τις απειλές από τους αγρότες ότι στην περίπτωση που ψηφίσουν τις διατάξεις τότε να μην επιστρέψουν στις περιφέρειες τους.

Μπροστά στην μαζική αντίδραση αγροτών και κοινωνικών φορέων για το ασφαλιστικό και με ένα φορολογικό που αναμένεται να συμπιέσει ακόμα περισσότερο τα μεσαία εισοδήματα η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στο… απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο.

Στο Μαξίμου αναζητούν εναγωνίως… σωσίβια σωτηρίας για να περάσουν τον κάβο του ασφαλιστικού αλλά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν φαίνεται να προθυμοποιούνται για να «βάλουν πλάτη» στις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή-  http://thecaller.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου