Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ελλάδα σε διεθνή απομόνωση & με κλειστά τα βόρεια σύνορα.

 Άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα της καταστροφικής διαχείρισης εδώ και ένα χρόνο από την κυβέρνηση των  ΣυριζΑνελ, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα και τη διεθνή θέση της χώρας. Χάθηκε ένα εθνικό κεκτημένο χρόνων στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής , που είχε αναδείξει την Ελλάδα πρωταγωνιστή στην περιοχή.
Ιδού το καινούργιο τους  "επίτευγμα".

Οι Αυστριακοί υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών συγκαλούν σήμερα στη Βιέννη διάσκεψη με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για τον συντονισμό των θέσεών τους στην προσφυγική κρίση. Σε έναν κύκλο συζητήσεων θα συμμετάσχει, επίσης, και ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας. Έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από τις εξής χώρες:
  • Αλβανία
  • Βοσνία
  • Βουλγαρία
  • Κόσοβο
  • Κροατία
  • Μαυροβούνιο
  • ΠΓΔΜ
  • Σερβία
  • Σλοβενία
Προκαλεί μεγάλη εντύπωση η μη πρόσκληση της Ελλάδας σε ένα τόσο σημαντικό  forum, που δείχνει την απομόνωση της τόσο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Βαλακανικής. 

Η Αυστρία κατηγορεί εδώ την Ελλάδα για μη τήρηση των δεσμεύσεών της, φέρνει στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για την αποπομπή της από τη ζώνη Σένγκεν και μετατόπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Τάσσεται, επίσης, υπέρ χαμηλότερων ημερήσιων ορίων τόσο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Αυστρία όσο και στον αριθμό των διερχόμενων από τον βαλκανικό διάδρομο προσφύγων, αποκλείοντας τους μετανάστες και στηρίζει το κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου. Στέλνει, παράλληλα, στρατιώτες στην ΠΓΔΜ για φύλαξη των συνόρων της.

Για την αυστριακή κυβέρνηση, η σημερινή διάσκεψη γίνεται για να βρεθεί μία επίσημη θέση λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής, στις 6 Μαρτίου, αναφέρει η εφημερίδα της Βιέννης "Vienna".

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα "Tagesspiegel"  εκτόνωση της κατάστασης δεν φαίνεται στον ορίζοντα, το αντίθετο μάλιστα. 

Η Κομισιόν και η ολλανδική προεδρία  σε κοινή δήλωση τους ανέφεραν πως ενώ «κατανοούν την πίεση» που υφίστανται ορισμένα κράτη-μέλη, «ανησυχούν» για τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και την «ανθρωπιστική κρίση» που ενδέχεται να «ξεδιπλωθεί σε ορισμένες χώρες, ιδίως στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου