Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Εκτραχύνεται επικίνδυνα η τυφλή αντιπαράθεση στο Διόνυσο



Σε μια δημοκρατική κοινωνία, η πολιτική αντιπαράθεση είναι στοιχείο υγείας ακόμη κι αν είναι σκληρή. Αρκεί να είναι προγραμματική, με θέσεις και κανόνες. Όχι τυφλή, χωρίς κανένα σεβασμό στη δεοντολογία, με κιτρινισμούς και χτυπήματα κάτω από τη μέση, γιατί τότε εκτρέπεται σε επικίνδυνα μονοπάτια με απροσδιόριστες συνέπειες. Το ΄χουμε ζήσει με τη σχολή που δημιούργησε ο αυριανισμός στην Ελλάδα.

Παρατηρώντας τον τελευταίο καιρό τα δρώμενα στο Διόνυσο διαπιστώνεις ανήσυχος ότι, όλο και πιο συχνά τέτοια φαινόμενα επικρατούν κι εδώ. Και δεν μπορείς παρά να νιώθεις ανησυχία, αηδία και απέχθεια. Όχι γιατί πολλές φορές αγγίζουν κι εσένα αλλά γιατί οδηγούν σε αχρείαστη εμπάθεια, που δηλητηριάζει το κλίμα στο δημοτικό σκηνικό ανεπανόρθωτα. Προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί, άθλια υπονοούμενα για την ιδιωτική ζωή στελεχών της δημοτικής αρχής και άλλων πολιτών, σεξιστικές αναφορές, βρίσιμο επιπέδου καταγωγίου και άλλα πολλά, που σπιλώνουν και τσαλακώνουν ανθρώπους.

Θερμοκήπιο αυτών των αχρειοτήτων είναι τα δυο blog- η  Διονυσοσκουφίτσα και η Φωνή του Διονύσου. Όχι από τις αναρτήσεις των Διαχειριστών τους αλλά από τα σχόλια που αδιακρίτως σχεδόν φιλοξενούν. Μια ζούγκλα κυριολεκτικά, με απίστευτο φανατισμό, χυδαιότητα και λοιδορία η οποία εκφεύγει από κάθε έννοια αριστοφανικού σχολιασμού.

Ο  Ενεργός Πολίτης δεν μπήκε στο τρυπάκι αυτό, παρ΄ ότι διάφοροι ανεγκέφαλοι προσπαθούν εντελώς απερίσκεπτα να τον εμπλέξουν σε σκοτεινές κι υπόγειες διαδρομές. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, οι κύκλοι αυτοί διαδίδουν ότι, τάχα ο Ενεργός Πολίτης είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της Φωνής του Διονύσου. Ουδέν ψευδέστερο. Ας προσέχουν, λοιπόν, πριν βιαστούν να εκφωνήσουν συκοφαντίες, γιατί θα  «φάνε»  τα μούτρα τους  όπως τόσες και τόσες φορές τα τρία τελευταία χρόνια…

Ο  Ενεργός Πολίτης και η Διαχειριστική του Ομάδα αποτέλεσαν κι αποτελούν προνομιακό στόχο αυτών των κύκλων τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα.  Στέκεται όμως όρθιος, αυτόνομος, ανεξάρτητος, αδέσμευτος, δεν εκφοβίζεται, δεν φιμώνεται. Κι απευθύνει ύστατη έκκληση, πριν είναι αργά και δεν υπάρχει οδός επιστροφής. Φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει.  
Βάλτε τώρα τα ξίφη στα θηκάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου