Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Και τώρα, αριστερά διόδια στον Άγ. Στέφανο & Βαρυμπόμπη;



Φουντώνουν για μια ακόμη φορά τα σενάρια και, όπως γράφει η Οδός Διονύσου «κλιμακώνεται η ανησυχία, μετά και από τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χ. Σπίρτζη, που δείχνουν την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, και μάλιστα άμεσα, την τοποθέτηση των παράπλευρων διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο».

Να θυμίσουμε ότι, και το 2009, επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά, που έχει  την πατρότητα της σχετικής σύμβασης (2007) του ελληνικού δημοσίου με την παραχωρησιούχο εταιρία, έγινε παρόμοια απόπειρα. Τότε, πρωτοστατούντος του Δήμου Αγίου Στεφάνου, επί δημαρχίας Π. Βορριά,  με τη συμμετοχή και των όμορων Δήμων, οργανώθηκε ένα υποδειγματικό κίνημα που ματαίωσε τα κυβερνητικά σχέδια.

Σήμερα, ο κ. Σπίρτζης μιλάει πάλι γενικώς και αορίστως για την εξασφάλιση ασφαλούς κυκλοφορίας στην περιοχή, χωρίς όμως «να προσδιορίζει επακριβώς ή να εξειδικεύει τους παράπλευρους που θα δεχτούν την αναμενόμενη επιπλέον κυκλοφορία». Κι εδώ η γνωστή κυβερνητική μεθοδολογία της παραπλάνησης…

Τότε, λοιπόν, κατατέθηκαν τεκμηριωμένες εναλλακτικές-βιώσιμες λύσεις που υιοθετήθηκαν και από υπηρεσιακούς κύκλους του υπουργείου. Αναδείχθηκαν η προχειρότητα των σχετικών σχεδιασμών, η παντελής άγνοια της πραγματικότητας στην περιοχή, η παράκαμψη-περιφρόνηση των ευρωπαϊκών δεδομένων και προδιαγραφών, η καθαρά ταμειακή-δημοσιονομική αντίληψη των προβλέψεων του νόμου.

Θα θυμούνται όλοι πόσο δύσκολα πέρασε εκείνη τη βραδιά της μεγάλης συγκέντρωσης στον Άγιο Στέφανο ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ καθηγητής κ. Ξανθόπουλος… Ας το πάρουν ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη τους αυτό, όσοι από τον Σύριζα εισηγούνται να προσκληθεί ο κ. Σπίρτζης στην περιοχή, ώστε να παρουσιάσει τις κυβερνητικές προθέσεις καθώς και το περιεχόμενο των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με τις παραχωρησιούχους εταιρείες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου