Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

H Ώρα Μηδέν προ των πυλών…



Τα μηνύματα από τους εταίρους και δανειστές είναι αλλεπάλληλα, ευκρινή και εκκωφαντικά. Μόνο κάποιοι πολιτικάντηδες της κυβέρνησης, που τους μέθυσε η απότομη εκτίναξη από το  4%  στο 36%, σφυρίζουν αδιάφορα. Και φαντασιώνονται ότι η διαπραγμάτευση είναι μια παρτίδα πόκας στην οποία έχουν διαπρέψει.

Ο ηγετικός πυρήνας της σημερινής εξουσίας εκτελεί ψυχρά και μεθοδευμένα ένα συμβόλαιο, εκείνο που έκλεισε το 2013 στην επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική με τη μεσολάβηση της ομάδας του Τέξας. Που δεν είναι άλλο από την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, παρά τους περί αντιθέτου δήθεν όρκους πίστης σε αυτήν…

Ας ανακαλέσουμε στη μνήμη τη σημειολογία εκείνων των γεγονότων με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Όστιν του Τέξας (04.11.2013), στο πανεπιστήμιο του οποίου δίδασκε ο Γιάνης  Βαρουφάκης. Εκεί συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνεται από το LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας με θέμα: ‘Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;’.

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο ‘Alternatives for Greece’ (Οι εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα). Συμμετείχε επίσης σε συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα :“Advice to Governments to Come” (Συμβουλές σε μία Μελλοντική Κυβέρνηση).

Ίσως, τα πορίσματα αυτού του συνεδρίου προσπαθεί να υλοποιήσει σήμερα με μεθοδικότητα η ομάδα του Τέξας (Βαρουφάκης, Παναρίτη και Σία). Αλλά και άλλοι από την ηγεσία του Συριζα που βαυκαλίζονται ότι, μπορούν να προκαλέσουν με την άφρονα πολιτική τους ντόμινο εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκόσμια. Το σύνδρομο της Βάρκιζας τους κατατρύχει ακόμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου