Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η πορεία της Αποχέτευσης στο Διόνυσο



Πληροφορούμαστε ότι εντός του μηνός το Δίκτυο Αποχέτευσης συνολικά στο δήμο Διονύσου θα κατασκευάζεται σε τέσσερα μέτωπα, σαν αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων της νέας δημοτικής αρχής με την κατασκευάστρια Εταιρεία όσον αφορά τον τρόπο επιμέτρησης και πληρωμής.

Τα ευχάριστα νέα έρχονται μετά την παραλαβή από την ΕΥΔΑΠ του 55% του δικτύου αποχέτευσης στη Δροσιά και τον έλεγχο από όχημα της ΕΥΔΑΠ με ειδικές κάμερες του αγωγού για να διαπιστώσει την ποιότητα κατασκευής του και να εντοπίσει τυχόν παράνομες συνδέσεις. Καθώς θα ολοκληρώνεται ο έλεγχος του δικτύου από την ΕΥΔΑΠ, θα κινηθούν παράλληλα οι διαδικασίες για τη σύνδεση των οικιών στον κεντρικό αγωγό.

Για το συγκεκριμένο έργο απαιτήθηκαν ιδιαίτερα λεπτοί χειρισμοί, γιατί ο εργολάβος το είχε εγκαταλείψει και υπήρξε σημαντικός κίνδυνος απένταξής του. Το υπόλοιπο 45% του έργου θα συνδεθεί είτε με την εργολαβία της τεχνικής εταιρείας Τοξότης ΑΕ είτε με άλλες – εν ενεργεία – εργολαβίες, προκειμένου να καταστεί επιλέξιμο.

Για την ιστορία.
Ο Δήμος Δροσιάς, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013», προγραμμάτισε την υλοποίηση της πράξης «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων Δήμου Δροσιάς». Το αντικείμενο του έργου αφορούσε την κατασκευή του δευτερεύοντος δικτύου ακαθάρτων, που θα λειτουργεί με τελικό αποδέκτη το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Η υλοποίηση του έργου θα γινόταν κατ’ εφαρμογή εγκεκριμένης μελέτης μετά από απόφαση το 2003 του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Δροσιάς το 2008 ανέθεσε σε ιδιώτη μηχανικό τον έλεγχο, την επικαιροποίηση και τροποποίηση των μελετών που αφορούν στο έργο και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Το 2009 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Δροσιάς και της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση του έργου, με χρηματοδότηση του έργου από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους.

Τον Ιούλιο 2010 διενεργήθηκε ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου και τον Απρίλιο 2011 υπογράφηκε η σύμβαση συνολικού ποσού  3.103.668,18 €.

Η 1η  φάση του έργου (55%) ολοκληρώθηκε την 31/12/2014. Τώρα ξεκίνησε από την ΕΥΔΑΠ ο έλεγχος, ώστε να ακολουθήσει η παραλαβή του από το Δήμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου