Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Να παραιτηθούν Τώρα οι τυχοδιώκτες

Βυθίζεται η Ελλάδα

 

Μια πανικόβλητη  κυβέρνηση, κουρασμένη και σε αποσύνθεση, προσπαθεί με  απεγνωσμένες προσπάθειες  να σώσει την εξουσία της, αλλάζοντας κάθε μια ώρα τη γραμμή πλεύσης της. Μετά το αίσχος  των capital controls, των κλειστών τραπεζών, της αθέτησης πληρωμής των υποχρεώσεων της στο  ΔΝΤ (όπως παλιότερα η Σομαλία, Ζιμπάμπουε και Σουδάν), της λήξης του 4μήνου Προγράμματος, έρχεται τώρα και ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα νέο  Μνημόνιο και δάνειο ύψους περίπου 30 δις ευρώ.

Προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτρέψει τη λαϊκή έκρηξη, που απειλεί να την σαρώσει, προχωρώντας σε ένα μαϊμού  δημοψήφισμα. Κι ενώ οι εξελίξεις όσο περνούν οι ώρες είναι καταιγιστικές, ενώ οι πολίτες στενάζουν στις ουρές των ΑΤΜ, των βενζινάδικων, των  super  markets, συνεχίζει να κινείται με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό, χωρίς σχέδιο, με αναλγησία και άγνοια κινδύνου. Απομονωμένη διεθνώς, βολοδέρνει σαν καρυδότσουφλο, υπονομεύει καίρια τη γεωπολιτική θέση της χώρας με σοβαρούς κινδύνους για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το κλίμα στην ΕΚΤ είναι  βαρύ καθώς η Ελλάδα να βρίσκεται εκτός προγράμματος στήριξης και αφού δεν εγκρίθηκε το αίτημα της για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, χάνοντας 12,5 δις Ευρώ από τον  EFSF. Η μη πληρωμή των υποχρεώσεων μας στο ΔΝΤ συνεπάγεται την απώλεια 3,6 δις  που ανέμενε η κυβέρνηση. Χώρια το πακέτο Γιούνκερ των 35 δις Ευρώ, το πρόγραμμα Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση και το πλήρες πάγωμα του  ΕΣΠΑ.
Αβέβαιο παραμένει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για την Κυριακή δημοψήφισμα, καθώς κυβερνητικοί παράγοντες δεν αποκλείουν την πιθανότητα αυτό να μην διενεργηθεί.
 
Αφού δυναμίτισε μεθοδικά την  τόσο αναγκαία σε αυτές τις συνθήκες Εθνική Συνεννόηση και υποδαύλισε συστηματικά  τον  Εθνικό Διχασμό, οδηγεί τον ελληνικό λαό στην απόγνωση, την εξαθλίωση, την αβεβαιότητα, το φόβο, τη φτώχεια. Αν διαθέτει στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης και πατριωτισμού, μόνο μια υπηρεσία μπορεί να προσφέρει στη χώρα.
 
Να φύγει τώρα, παραχωρώντας της θέση της σε μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, θα την ανορθώσει  από τα ερείπια της και θα βάλει τις βάσεις για την Ανάπτυξη της.

ΟΧΙ  άλλα δάκρυα και πόνο
ΟΧΙ  άλλους  τυχοδιωκτισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου