Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Βαθαίνει το ρήγμα στη δημοτική αρχή Διονύσου

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής Διονύσου. Προειδοποιούσαμε στις  7  Μαϊου 2015 από αυτό εδώ το  blog για τις σοβαρές ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής Διονύσου (http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2015/05/blog-post_7.html) -

"Ο Δήμος βρίσκεται σε κομβικό σημείο, που ή τραβήξει μπροστά και θα δικαιώσει όσους στήριξαν αυτή τη δημοτική αρχή ή θα βουλιάξει αύτανδρος. Μέση λύση δεν υπάρχει κι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν αυτό οι δημοτικοί άρχοντες, τόσο καλύτερα για την πόλη και τα προβλήματα της. Τα κενά πολλά και κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται.....
Έχει προ πολλού περάσει η περίοδος χάριτος και ανοχής. Τα καμπανάκια χτυπούν σε όλους τους τόνους και κανείς δεν μπορεί να τα αγνοήσει. Η απαίτηση για μιαν άλλη πορεία του Δήμου είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη. Κι όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν, να παραμερίσει αμέσως, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται! "

Φαίνεται όμως ότι, το μήνυμα δεν ελήφθη. Κι έτσι φτάσαμε στα σημερινά:
1.  Η διαμάχη κορυφής ανάμεσα στον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, τον Αντιδήμαρχο Ηλία Υφαντή και τον Αβραάμ Πασιπουλαρίδη, έφερε στην επιφάνεια την κρίση που σοβούσε εδώ και καιρό στους κόλπους της δημοτικής αρχής.
2.  Η παραίτηση της Ρίτσας Μπέτση από τη θέση της Αντιπροέδρου και μέλους της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτέλεσε ένα ακόμη  δελτίο θυέλλης  προσωπικά για τον Δήμαρχο. 
3.  Η επιστολή του προέδρου του ΘΕΣΠΙ Βασίλη Δαρδαμάνη βαραίνει ακόμη περισσότερο το  κλίμα στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Κε Δήμαρχε
Σε απάντηση της Επιστολής σας, σχετικά με το σύννομο ή μη της προγραμματισμένης έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ, έχω να δηλώσω τα εξής:
  1. Δεν κατανοώ γιατί επιλέξατε την δια  μέσου της επιστολής σας  δημόσια αντιπαράθεση, όταν είναι σαφές ότι η οποιαδήποτε συνεννόηση θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τηλεφώνημα.
  2. Η από μέρους μου αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού, μετά την επιστολή σας, αν και ήταν λάθος μου όπως και δημόσια παραδέχθηκα, μόνο ως συμφωνία στο περιεχόμενο και στις αιτιάσεις σας δεν μπορεί να εκληφθεί.
  3. Το ΔΣ του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ και ο Πρόεδρός του λογοδοτούν στο όργανο εκείνο που τους εξέλεξε και αυτό  είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, οι  αποφάσεις  του δε ελέγχονται για την νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
  4. Το ΔΣ του οργανισμού είναι το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει τον  επείγοντα χαρακτήρα του εκτάκτου ή μη μιας συνεδρίασής του.
  5. Οφείλω, τέλος, να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια να προστατέψετε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του ΘΕΣΠΙ από πιθανή ακύρωση απόφασής μας. Εκτός και αν οι σχετικές προειδοποιήσεις σας σήμαιναν την εκ μέρους σας πρόθεση να προβείτε σε αντίστοιχη προσφυγή.
Κε Δήμαρχε,
Η συνοχή και η διαφάνεια στην λειτουργία του Οργανισμού είναι το πρώτο μας μέλημα . Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, τις ελλείψεις, τις συκοφαντίες  αλλά και τις παρεμβάσεις που δεχτήκαμε και δεχόμαστε στην λειτουργία μας, το έργο μας και μετρήσιμο και αποδεκτό είναι από την κοινωνία του Δήμου Διονύσου.

Όσο θα υπάρχει και θα λειτουργεί ο ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ, σας δηλώνω ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που ανέχτηκα, και ως ΔΣ ανεχτήκαμε, εξωθεσμικές  παρεμβάσεις και καπελώματα.
Τέλος, λυπούμαι ιδιαίτερα διότι αυτή την στιγμή υποχρεούμαι –εκ των πραγμάτων- να ανατρέξω και να σας υπενθυμίσω την προεκλογική πολιτική πλατφόρμα και την συμφωνία που συν-υπογράψαμε για να βρεθούμε και να υπηρετήσουμε το ίδιο σχήμα για καλύτερες μέρες στο δήμο Διονύσου.
Προϋπόθεση για να έρθουν οι μέρες αυτές είναι ο απόλυτος σεβασμός αρχών και αξιών τις οποίες έχουμε συνομολογήσει.

Και εγώ, σε σχέση με αυτές, δεν έχω κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. 

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ
ΒΑΣ. ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου