Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Βαράνε νταούλια στο ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση σύγκλιση της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν  17 βουλευτές, με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας Θανάση Πετράκου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Μιχελογιαννάκη υπάρχει έντονος προβληματισμός  στους βουλευτές του κόμματος για το κατά πόσο η συμφωνία θα είναι συμβατή με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν προκρίνει στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ, την προετοιμασία και ενημέρωση του λαού για παν ενδεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αριστερή Πλατφόρμα μετά την συνεδρίαση της ΚΕ όπου έκανε αισθητή την παρουσία της με την τροπολογία που απορρίφθηκε με διαφορά μόλις 20 ψήφων (75 έναντι 95 ψήφων) πιέζει την ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης με συνεχή αρθρογραφία μέσω της ιστοσελίδας Iskra.gr.

Η Αριστερή Πλατφόρμα έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» τις ιδιωτικοποιήσεις πέραν του ασφαλιστικού και των εργασιακών και προειδοποιεί μέσω του επίσημου ιστότοπου της τάσης ότι η συμφωνία πρέπει να είναι συμβατή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σε αντίθετη περίπτωση να μην υπερψηφίσουν οι βουλευτές της τάσης στην βουλή, οι οποίοι υπολογίζονται κοντά στους 35.

Ο αναβρασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λάβει τα χαρακτηριστικά σύγκρουσης όταν δει το φως της δημοσιότητας το κείμενο της συμφωνίας καθώς αναμένονται έντονες αντιδράσεις και από την Πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, την Ραχήλ Μακρή καθώς και τους βουλευτές που προέρχονται από τις πρώην συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΕ και ΔΕΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου