Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κλειστοί ή Ανοιχτοί Ορίζοντες;



Στα κείμενα τους, Ιδρυτική Διακήρυξη και Προεκλογικές Δεσμεύσεις, επαγγέλθηκαν το διαφορετικό. Κι από κει ονομάστηκαν Ανοιχτοί Ορίζοντες.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και δέκα μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου  Διονύσου αυτό παραμένει ζητούμενο. Μια πολυσυλλεκτική παράταξη για να ομογενοποιηθεί σταδιακά έχει ανάγκη κανόνων λειτουργίας, έχει ανάγκη τη συλλογικότητα, τη δημοκρατία στην εσωτερική της ζωή, όχι την ενός ανδρός αρχή και την εξωθεσμική δράση παράκεντρων εξουσίας.

Πράγματι, στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014 ο Δήμαρχος, συνειδητοποιώντας την ανάγκη μορφοποίησης σε ενιαία παράταξη του προεκλογικού σχήματος, ανέθεσε σε στέλεχος των Ανοιχτών Οριζόντων το έργο σύνταξης Κανονισμού Λειτουργίας της δημοτικής παράταξης. Το υλικό αυτό του παραδόθηκε τον Σεπτέμβρη 2014.

Υποτίθεται ότι, τα επόμενα βήματα θα ήσαν η Διαβούλευση στο εσωτερικό της παράταξης, ώστε να καταλήξει στην οριστική του μορφή, η ψήφιση του και να αρχίσει να εφαρμόζεται. Μετά από δέκα ολόκληρους μήνες, τίποτα απολύτως από τα παραπάνω δεν προχώρησε. Γιατί; Ποιος αποφάσισε γιαυτό, με ποιους, πότε, και με ποιο σκεπτικό;

Δικαιολογημένα, λοιπόν, μπορούμε να αναρωτηθούμε-
Υπάρχουν οι  Ανοιχτοί Ορίζοντες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου