Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο Κιτρινισμός ως μέθοδος αντιπαράθεσης στον Διόνυσο



Μια μεθοδολογία από τα παλιά, τις πιο σκοτεινές περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας, ενδημεί τελευταία στο δημοτικό σκηνικό του Διονύσου, αντιγράφοντας κακότεχνα τις πιο απεχθείς πλευρές της σχολής που δημιούργησε στη δημοσιογραφία ο Αυριανισμός. Στόχος- η στοχοποίηση και διαβολή προσώπων της δημοτικής πλειοψηφίας, ώστε να εξυπηρετηθούν προφανείς ιδιοτελείς σκοποί και άνομα συμφέροντα, ντυμένα εντέχνως με τον μανδύα της Διαφάνειας, της Νομιμότητας, της Ηθικής…

Οι κύκλοι αυτοί, εκμεταλλευόμενοι κατάλληλα τις αδυναμίες και ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής, εξαπολύουν τυφλές επιθέσεις εκ των έσω και απέξω αδιακρίτως με στόχο να αποδυναμώσουν την ηγετική ομάδα των Ανοιχτών Οριζόντων στο δήμο Διονύσου. Ποτέ σχεδόν δεν ασχολούνται με την ουσία των πραγμάτων αλλά με την διαδικασία, διαστρεβλώνοντας κι αντιστρέφοντας ωστόσο βάναυσα την πραγματικότητα.

Απεχθάνονται τον ανοιχτό διάλογο και συζήτηση, προτιμούν τη σιγουριά που τους προσφέρουν τα λαγούμια, σαν γνήσιοι τυφλοπόντικες. Στο τέλος, όταν κάθε φορά ματαιώνονται τα σχέδια τους, αναδιπλώνονται όπως όπως μέχρι το νέο χτύπημα. Δεν πτοούνται από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες τους ένα χρόνο τώρα και την ολοκληρωτική απομόνωση τους από τους πολίτες. Αυτά όλα είναι ψιλά γράμματα για τις σέχτες.

Κάποιοι από τον ετερόκλητο αυτό εσμό αντιγράφουν κακότροπα την πολεμική που ασκήθηκε την περίοδο 2011-2014 στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Ξεχνούν όμως πολλοί από αυτούς -απόντες εκείνης της περιόδου- ότι εκείνη η πολεμική στηρίχτηκε σε στέρεη επιχειρηματολογία τόσο σε επίπεδο θεσμικών οργάνων του δήμου, όσο και στα social media. Αλλά και στην προβολή μιας εναλλακτικής πρότασης για την άσκηση της δημοτικής εξουσίας και την εξυγίανση στα δημοτικά πράγματα. Όχι σε αδιέξοδες ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Αυτή η πετυχημένη συνταγή ήταν που γκρέμισε το προηγούμενο καθεστώς κι όχι οι μπαχαλάκηδες της δεκάρας. Ας τόχουν αυτό υπόψη τους οι αυτοσχεδιάζοντες ερασιτεχνικά Αυριανιστές του Διονύσου, πριν σπάσουν τα μούτρα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου