Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Αβραάμ Πασιπουλαρίδης- ένας έντιμος αυτοδιοικητικός αποχωρεί

Αναδημοσίευση από την Οδό Διονύσου- www.odosdionysou.gr

Τη χθεσινή (5/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περίμενε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης για να ανακοινώσει και επισήμως την από 30 Σεπτεμβρίου δήλωση παραίτησης του δημοτικού συμβούλου της Διοίκησης Α. Πασιπουλαρίδη, διαβάζοντας μάλιστα και το σχετικό κείμενο:

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Ως γνωστόν, οι βασικοί λόγοι που έλαβα μέρος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν να συμβάλω αφ’ ενός στη νίκη των Ανοιχτών Οριζόντων και αφ’ ετέρου στη μη επανεκλογή του κ. Καλαφατέλη, για τους λόγους που κατ’ επανάληψη είχαμε επισημάνει ως μείζων μειοψηφία κατά την παρελθούσα δημοτική περίοδο.

Με την επίτευξη του διπλού αυτού στόχου, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι, εκτός των άλλων, ήλθε πλέον και το πλήρωμα του χρόνου για να παραμερίσω, και αφού ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συνδημότες μου που με τίμησαν, εκλέγοντάς με επανειλημμένα είτε στη θέση του δημάρχου είτε αυτήν του δημοτικού συμβούλου, υποβάλλω την παραίτησή μου, με την παράκληση να γίνει αυτή αποδεκτή.

Εύχομαι καλή και παραγωγική συνέχεια στον κ. Δήμαρχο, στους συναδέλφους της Δημοτικής Αρχής και στον δημοτικό σύμβουλο που θα με αντικαταστήσει.

Ο κ. Ζαμάνης ευχαρίστησε τον πρώην Δήμαρχο για τη βοήθεια και τη στήριξη που παρέσχε, τόνισε το τεράστιο έργο που προσέφερε στη διάρκεια της πολυετούς ενασχόλησής του με τα δημοτικά πράγματα και κατέληξε: “Αφήνει πίσω του το πεντακάθαρο όνομα ενός δίκαιου ανθρώπου που πάσχισε για το καλό της πόλης του”. Ενώ για ανακοίνωση- απάντηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην παραπάνω δήλωση παραίτησης, επιφυλάχθηκε ο επικεφαλής της και τέως Δήμαρχος.

Τη θέση του κ. Πασιπουλαρίδη, όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, καταλαμβάνει ο Α. Μπέτσης, ο οποίος καλείται να αντικαταστήσει έναν άνθρωπο με πλουσιότατο αυτοδιοικητικό βιογραφικό. Σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο κ. Μπέτσης στην παρθενική του εμφάνιση στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε τα παρακάτω:

“Κάθε νέος άνθρωπος, όταν αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά, επιθυμεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό θέλω και εγώ- να βοηθήσω και να προσφέρω στη βελτίωση της ζωής στην πόλη μας, στο περιβάλλον, στις υποδομές, στις κοινωνικές παροχές, ειδικά μάλιστα σήμερα. Έτσι θα κινηθώ, όπως άλλωστε και όλοι- πιστεύω- οι συνάδελφοί μου.

Ειδικά για τον κ. Πασιπουλαρίδη, πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως επιτυχημένο Δήμαρχο στη Δροσιά, με μακρά θητεία που έβαλε τις βάσεις και στον αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησα κι εγώ στη Νίκη Δροσιάς. Η βοήθειά του υπήρξε πάντα αμέριστη και πολύπλευρη, με αποτέλεσμα να δοθεί βάρος στην καλλιέργεια των φυτωρίων στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο τέννις, το στίβο. Εκεί όπου ο μέσος πολίτης είχε πρόσβαση με πολύ χαμηλή συνδρομή, κάτι που τηρείται μέχρι σήμερα. Έτσι μπορούν όλοι να απολαμβάνουν το αγαθό το αθλητισμού. Τα βήματα του Πασιπουλαρίδη στην αυτοδιοικητική του πορεία είναι βαρειά. Και θα παραμείνει πάντα ένας μεγάλος δάσκαλος για όλους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου