Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ποιον κοροϊδεύει η δημοτική αρχή;


Με αφορμή την σημερινή δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αποφάσισε την διατήρηση της προσωρινής διαταγής συνέχισης της εργασίας δεκάδων εργαζομένων του Δήμου, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, ο δήμαρχος Διονύσου με δήλωση του επιχειρεί να μας πείσει ότι, βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους αυτούς.

Ποιος όμως ξεχνά ότι, ανήκει στην κεντρική ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας (Πολιτική Επιτροπή), η οποία κυβερνά και ευθύνεται εξ ολοκλήρου για το δράμα των εργαζομένων του Δήμου Διονύσου, όπως και πολλών άλλων Δήμων; Δεν είναι η κυβέρνηση και οι υπουργοί της που αποφάσισαν και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές;

Δεν μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε ταυτόχρονα και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
Δεν μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου για να κρύψουμε τις κυβερνητικές ευθύνες, που έχουν ονοματεπώνυμο.
Δεν μπορεί το πρωϊ να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και το απόγευμα να στηρίζουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του κόμματος, που ευθύνεται για την ανεργία και την υποβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν ήθελε ο δήμαρχος Διονύσου πραγματικά να βρίσκεται στο πλάϊ των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματα τους, αντί να φωτογραφίζεται συχνά-πυκνά δίπλα στους υπουργούς της κυβέρνησης του, όφειλε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ποτέ δεν είναι αργά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου