Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η αφόρητη μοναξιά της δημοτικής αρχής Διονύσου


Δημοσιεύεται στην  Οδό  Διονύσου- www.odosdionysou.gr

Γράφει ο Παναγιώτης Μ. Σταθόπουλος
Σύμβουλος  Επικοινωνίας

Όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές (απομένουν λιγότεροι από 5,5 μήνες) τόσο αποκρυσταλλώνεται το δημοτικό σκηνικό στο Διόνυσο. Μια-μια, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις παίρνουν ή ετοιμάζονται να πάρουν θέση στην εκκίνηση για την τελική ευθεία.

Όσο τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται η απομόνωση και η αφόρητη μοναξιά της δημοτικής αρχής, που στρέφει νοσταλγικά το βλέμμα στις μέρες της μετεκλογικής ευφορίας του 2010. Και μελαγχολεί βλέποντας να πλησιάζουν οι τίτλοι του τέλους.
Ένα-ένα τα στηρίγματα που της έδωσαν εκκωφαντικά τη νίκη τότε, τώρα το ίδιο εκκωφαντικά την εγκαταλείπουν ή ετοιμάζονται να την εγκαταλείψουν. Κι αυτή ανήμπορη να αναστρέψει τις επερχόμενες εξελίξεις, βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, μόνη κι έρμη.

Είναι ενδεικτική, κάτω από το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της, η κινητικότητα που αναπτύσσεται τελευταία στο συντηρητικό στρατόπεδο. Οι διεργασίες εντάθηκαν μετά το δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής (17 Νοέμβρη 2013), όπου αναφερόταν ότι στο Διόνυσο το χρίσμα της ΝΔ  «γέρνει»  προς τον κ. Νίκο Πέππα. Όλα πια δείχνουν ότι, και αυτές οι δυνάμεις ετοιμάζονται πυρετωδώς να μετακομίσουν σε άλλη γη κι άλλα μέρη.

Κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διακινδυνεύσει μια ασφαλή πρόβλεψη για το πού και, κυρίως, σε ποιο πρόσωπο θα καταλήξουν αυτές οι διεργασίες στο συντηρητικό χώρο. Γιατί κι εδώ οι αντιθέσεις παραμένουν, όπως και οι διαφορετικές στρατηγικές. Αλλά μπορούμε να πούμε σχεδόν με βεβαιότητα ότι, κλείνει αργά αλλά σταθερά ο κύκλος της στήριξης αυτών των δυνάμεων στο πρόσωπο του σημερινού δημάρχου.

Είναι, επίσης, σχεδόν βέβαιο ότι, αν η ηγεσία της ΝΔ «γείρει»  τελικά προς ένα νέο υποψήφιο, αποσύροντας την υποστήριξή της από το σημερινό δήμαρχο, πολύ λίγες έως ανύπαρκτες αντιρρήσεις θα υπάρξουν. Και αυτές θα σαρωθούν, όπως ακριβώς συνέβη αντίστοιχα το 2010 με το ΠΑΣΟΚ. Που παρότι η Νομαρχιακή του Επιτροπή αντιτάχθηκε σθεναρά μέχρι τέλους στη στήριξη του σημερινού δημάρχου, η ηγεσία του σύσσωμη τον στήριξε ανοιχτά.

Έχει ενδιαφέρον να ανιχνεύσουμε, αν σε μια τέτοια περίπτωση, το πρόσωπο που θα υποδείξει για υποψήφιο δήμαρχο στο Διόνυσο η ΝΔ, γίνει αποδεκτό και από τον άλλο εταίρο της στην κυβέρνηση. Και τι στάση θα τηρήσουν οι όποιες δυνάμεις απέμειναν τοπικά στο ΠΑΣΟΚ, που είναι εξάλλου πολυ-διασπασμένες.
Να σημειωθεί πάντως εδώ ότι, πρόσφατα βολιδοσκοπήθηκε η Νομαρχιακή Βόρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ από τα κεντρικά, για τη στάση της στις ερχόμενες εκλογές, με το ερώτημα αν θα στηρίξουν ξανά το σημερινό δήμαρχο, όπως το 2010!

Η ρευστότητα στο δημοτικό σκηνικό είναι παραπάνω από ορατή σήμερα αλλά σιγά-σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο. Η ρευστότητα αυτή έχει να κάνει μόνο με το ποιοι θα ηγηθούν στην προσπάθεια αποκαθήλωσης της σημερινής δημοτικής αρχής και μπορούν να κερδίσουν. Όχι με το αν πρέπει να φύγει η σημερινή δημοτική αρχή. Ευτυχώς,  όλες αυτές οι δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς –πράγμα εξαιρετικά ενθαρρυντικό-  ομοφώνως διαπιστώνουν την πλήρη αποτυχία της και την επείγουσα ανάγκη αλλαγής σελίδας.

Η συνέχεια προβλέπεται εξίσου συναρπαστική και οι εξελίξεις ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου