Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συμφωνία για εθελοντική, ενδο-δημοτική κινητικότητα, χωρίς απολύσεις

Αναδημοσίευση από-  http://www.skai.gr

Σε συμφωνία για την ενδο-δημοτική κινητικότητα κατέληξαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα Πέμπτη.

Η διαδικασία θα είναι εθελοντική και οι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα. Στη συνέχεια, θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις.

Διευκρινίσθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει, θα υπάρξει αποσυμφόρηση υπερστελεχωμένων Δήμων προς όφελος των περιφερειακών Δήμων με υγιή διαχείριση και προοπτικές ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, η όλη διαδικασία δύναται να αποτελέσει «πιλότο» ενός συστήματος που μπορεί να γενικευθεί στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Να αποτελέσει δηλαδή ένα «μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας», που θα αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο σημερινό μηχανισμό μετατάξεων και αποσπάσεων.

Με τους περιορισμούς προσλήψεων που υπάρχουν λόγω της αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», δυναμικοί Δήμοι στερούνται την ευκαιρία ανάπτυξης λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Για παράδειγμα Δήμος της Β. Ελλάδας, ενώ έχει ταμειακό περίσσευμα και ώριμα σχέδια για την τέλεση αναπτυξιακών έργων προς όφελος των πολιτών και της τοπικής οικονομίας, δεν μπορεί να προσλάβει 3 μηχανικούς και 2 project managers για τα συγκεκριμένα έργα.

Φιλοδοξεί να αποκτήσει το προσωπικό αυτό μέσω της ενδο-δημοτικής κινητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου