Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση κατοίκων του Κρυονερίου για ζητήματα Περιβάλλοντος

Αναδημοσίευση από- http://kryoneri-info.blogspot.gr/2013/11/blog-post_26.html?spref=fb

Επιστολή - Ερώτηση προς τους Αντιδημάρχους Χωροταξίας & Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ.κ. ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ, και ΚΟΝΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ, κατέθεσαν σήμερα 33 κάτοικοι του Κρυονερίου και συμπολίτες μας προκειμένου να πληροφορηθούν σχετικά με τη χρήση μεγάλης έκτασης γης πέριξ του Κρυονερίου, στα τ. Βασιλικά κτήματα Τατοϊου.  Ελπίζουμε τόσο ο Δήμος Διονύσου, όσο και οι υπόλοιπες Υπηρεσίες στις οποίες κοινοποιείται το έγγραφο, να δείξουν τη δέουσα ευαισθησία. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή. 
Διόνυσος        14/ 11/2013
Προς:
κ. ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΗ,
Aντιδήμαρχο Χωροταξίας & Ποιότητας Ζωής
κ. ΚΟΝΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ,
Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας
Κοινοπ.: Γραφείο Δημάρχου Διονύσου
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                  Πρόεδρο Δ.Κ Κρυονερίου
Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Αν. Αττικής
Πολεοδομία Καπανδριτίου
Συνήγορο του Πολίτη

Θέμα: Πιθανή περιβαλλοντική επιβάρυνση ευρύτερης περιοχής Δ.Κ. Κρυονερίου


Αξιότιμοι κ.κ. Αντιδήμαρχοι

Είμαστε κάτοικοι στην περιοχή Κρυονερίου καθώς και Δημότες του Δήμου Διονύσου. Στην περιοχή Αγ. Δημητρίου και στα όρια της κοινότητας Κρυονερίου (οδοί Παραδείσου, Δάφνης και Φτέρης, σχετ.1), καλλιεργούνται εντατικά μεγάλες εκτάσεις γης –πλέον των 230 στρμ- από ορισμένους –κατά πληροφορίες- ιδιώτες.  Επιπλέον εντός της ίδιας έκτασης η οποία μάλιστα προσφάτως περιφράχτηκε σχεδόν στο σύνολό της, υπάρχουν:  ποιμνιοστάσια, πρόχειρα παραπήγματα – ορνιθοτροφεία,  αυτοσχέδια κυνοτροφεία, και τέλος αυτοσχέδιες κατασκευές μεγάλης έκτασης αγνώστου προορισμού και χρήσης (σχετ.2,3,4).

Δια της παρούσης αιτούμεθα να μας γνωρίσετε τα ακόλουθα:

  1. Ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς το οποίο διέπει τις συγκεκριμένες εκτάσεις;
  2. Εάν και από ποιες ελεγκτικές αρχές ή φορείς ελέγχονται οι δραστηριότητες αυτές σε όλα τα στάδια τους(φύτευση, χρήση φυτοφαρμάκων, άρδευση, διακίνηση, εκτροφή ποιμνίων και πουλερικών κλπ)
  3. Ποιες είναι οι κατά νόμον αποστάσεις εντατικών αγροτικών καλλιεργειών όπως οι προαναφερθείσες από το νόμιμα υφιστάμενο οικισμό και το σχέδιο πόλης της Δ.Κ Κρυονερίου.
  4. Εάν και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί έως σήμερα ο Δ. Διονύσου , σχετικά με τα ανωτέρω καθώς και τα ενδεχόμενα αποτελέσματα αυτών.
  5. Εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις υγειονομικής νομοθεσίας όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία δραστηριοτήτων όπως αυτές που προαναφέρθηκαν.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι εκ των αιτούντων διαμένουμε «σε απόσταση αναπνοής» από τις προαναφερόμενες εκτάσεις γης και επειδή είναι εύλογες οι ανησυχίες μας σχετικά με το εάν οι συγκεκριμένες δρασηριότητες  δημιουργούν επιβάρυνση στον περιβάλλοντα χώρο, στον υδροφόρο ορίζοντα,  τη γειτνιάζουσα δασική βλάστηση και εν γένει την ποιότητα ζωής όλων μας, αναμένουμε την έγγραφη απάντησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου