Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ο Διόνυσος Αύριο - Ιδρυτική Διακήρυξη


Πολύπλευρες διαβουλεύσεις και γόνιμος διάλογος οδήγησαν στη συγκρότηση μιας νέας, δημιουργικής και δυναμικής δημοτικής κίνησης. "Ο Διόνυσος, Αύριο" δηλώνει σήμερα την είσοδό του στα δημοτικά πράγματα και καθορίζει το στίγμα και την πορεία του με την ιδρυτική διακήρυξη και τις καταστατικές του αρχές.

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου θα συνέλθει η Σύνοδος των Ιδρυτικών Μελών, τα ονόματα των οποίων θα δοθούν στη δημοσιότητα. Τις επόμενες ημέρες η Δημοτική Κίνηση θα προχωρήσει στην ανάδειξη των οργάνων της.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ!

Τρία χρόνια τώρα, παράλληλα με τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής πολιτικής, οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου αντιμετωπίζουν και τα αδιέξοδα μιας κάκιστης δημοτικής αρχής. Μιας αρχής που δεν αξιοποίησε τα φυσικά χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής προς όφελος των κατοίκων. Που προσπαθεί να κρύψει την δική της ανυπαρξία σχεδίου, οργάνωσης και αποτελέσματος πίσω από τα σοβαρά προβλήματα του ‘Καλλικράτη'. Που επιμένει να λειτουργεί πελατειακά, με αδιαφάνεια, αναξιοκρατία και αυταρχισμό,σπαταλώντας πολύτιμους πόρους σε απ’ ευθείας αναθέσεις και ρουσφέτια και αγνοώντας προκλητικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Και που σύντομα θα μας στείλει τον λογαριασμό της κακοδιαχείρισης.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Οι ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις που έρχονται δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν ούτε από  λίγους ή ανίκανους, ούτε από φασίζουσες λογικές και πρακτικές βίας. Όσοι θέλουμε να αντιστρέψουμε την αδιέξοδη αυτή πορεία και να βάλουμε τα θεμέλια για έναν άλλον Διόνυσο, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας τώρα. Για μια σύγχρονη δημοκρατική πόλη, με χρηστή και αποκεντρωμένη διοίκηση, ικανή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της, να προστατεύει το περιβάλλον και να υπερασπίζεται τους θεσμούς και τη νομιμότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Απέναντι στα προβλήματα και την οικονομική ασφυξία των Δήμων, έχουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες και τη βούληση να πετύχουμε. Όπως και στον προσωπικό και επαγγελματικό μας βίο, υπάρχουν  τρία ‘κλειδιά’ για να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη:
  1. Νοικοκύρεμα των δαπανών και αποκεντρωμένη - ορθολογική οργάνωση των υπηρεσιών, στη βάση της ισονομίας και της αξιοκρατίας.
  2. Εξειδικευμένες παρεμβάσεις για κάθε δημοτική κοινότητα και καλά σχεδιασμένεςδράσεις για κάθε θεματικό αντικείμενο, με τεχνολογικά καινοτόμες και χαμηλού κόστους λύσεις.
  3. Διεκδίκηση- αξιοποίηση κάθε δυνατής χρηματοδότησης και εθελοντική προσφορά  πολύτιμων υπηρεσιών από και για τους κατοίκους του Δήμου.
Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθούν δύο συμπληρωματικά δίκτυα με κέντρο τον άνθρωπο: ένα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης κι ένα συμμετοχής, δημιουργίας και ανάπτυξης.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

  • Αστικό και φυσικό περιβάλλον: Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης - Δίκαιη και βιώσιμη λύση για δασικό, οικισμούς, πολεοδομικό σχεδιασμό – Προστασία δασών, υδάτων και δημοσίων εκτάσεων - Εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση παραγωγής αποβλήτων και απορριμμάτων, επέκταση ανακύκλωσης.
  • Κοινωνική προστασία και συνοχή: Στήριξη ευπαθών ομάδων και κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, πολυϊατρείο, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο και φροντιστήριο) - Προστασία ζωής και περιουσίας κατοίκων - Ενσωμάτωση μεταναστών.
  • Παιδεία – Αθλητισμός - Πολιτισμός: Στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων - Δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και επαγγελματικής ένταξης για νέους – Ενδυνάμωση μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού - Πολύπλευρες καλλιτεχνικές και πνευματικές δράσεις -Ανάδειξη της σημασίας του ‘εμείς’.
  • Υποδομές: Εκτέλεση έργων ποιότητας ζωής (αποχέτευση) και δρομολόγηση άλλων τοπικών με επείγοντα χαρακτήρα – Διαρκής συντήρηση κοινωφελών και λοιπών υποδομών.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

Αγαπάμε και νοιαζόμαστε για τον τόπο μας! Είμαστε κομμάτι δικό σας! Οι ανάγκες και οι αγωνίες σας είναι και δικές μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με οτιδήποτε λιγότερο από αυτό που μπορούμε οι ίδιοι να προσφέρουμε και να πετύχουμε στα κοινά. Με βάση τις κοινές μας αξίες, συνθέτουμε τις διαφορές μας με εμπιστοσύνη και υιοθετούμε ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας, που στηρίζεται στη συλλογικότητα αντί της παρωχημένης και επικίνδυνης ‘ενός ανδρός αρχής’. Με ουσιαστική διαβούλευση και τοπικά δημοψηφίσματα για τη διαμόρφωση της πολιτικής και ανοικτές συνελεύσεις λογοδοσίας για τον έλεγχο της εξουσίας.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απευθυνόμαστε σε όσους εμπνέεστε από την Ιδρυτική μας Διακήρυξη και πιστεύετε ότι πρέπει άμεσα να σταματήσει η καταστροφική πορεία του Δήμου μας. Σας καλούμε σε κοινή δράση, χωρίς στερεότυπα, αγκυλώσεις και λογικές συσχετισμών.

Απευθυνόμαστε κυρίως στους νέους και σε όσους είστε μακριά από κατεστημένες πρακτικές. Σας ζητάμε να μας εμπιστευθείτε και να συμμετέχετε ενεργά στις δράσεις μας, σαν καταλύτες αλλαγής και δημιουργοί αξιών.

Για να επαναφέρουμε την ελπίδα, το χαμόγελο και την προοπτική στην πόλη μας!

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΜΕ!
 
Διόνυσος, Νοέμβριος 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου