Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΝΔ: οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Λεκανοπέδιο.

Αναδημοσίευση από - http://aftodioikisi.gr

Ονόματα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα προκαλέσουν έκπληξη, αναμένεται να δώσουν τη γαλάζια μάχη στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Οι συσκέψεις στη λεωφόρο Συγγρού είναι πυρετώδεις καθώς πρόθεση είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι τον Δεκέμβριο και οι υποψήφιοι να έχουν πάρει το «χρίσμα» για να μπουν στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής, η Ν.Δ. φαίνεται να καταλήγει για τους υποψηφίους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τους υποψηφίους στους δήμους του Λεκανοπεδίου:

Στο Δήμο Αθηναίων, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, τα γαλάζια στελέχη φαίνεται να καταλήγουν στο πρόσωπο της  Όλγας Κεφαλογιάννη, εκτιμώντας ότι είναι η καταλληλότερη υποψηφιότητα για τη «μητέρα των μαχών». Η υπουργός Τουρισμού είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθήνας στις εθνικές εκλογές, ενώ κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική η υπουργική της πορεία. Οι συζητήσεις και οι εκτιμήσεις έχουν πάρει φωτιά στο γαλάζιο επιτελείο και έχει προβλεφθεί ακόμη και το «ακραίο» σενάριο στην περίπτωση που η κ. Κεφαλογιάννη δεν «κατέβει» στις εκλογές με φόντο την πλατεία Κοτζιά: να συζητήσει η Ν.Δ. κοινή υποψηφιότητα του Σπύρου Λυκούδη, σενάριο όμως αδύναμο τόσο γιατί η Ν.Δ. έχει στελέχη να χτυπήσουν το Δήμο της Αθήνας όσο και γιατί η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει δεσμευθεί για στήριξη στο νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Επίσης «παίζει» το όνομα του Μάκη Βορίδη τόσο για το Δήμο Αθηναίων όσο και για την Περιφέρεια Αττικής, όπως έγραψε  η aftodioikisi.gr. Αν «κλείσει» το πρώτο ενδεχόμενο, τότε το σενάριο που επεξεργάζονται τα γαλάζια επιτελεία είναι να «κατέβει» στην περιφέρεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Στον Πειραιά τη στήριξη της Ν.Δ. θα έχει ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ φαίνεται ότι κερδίζει «πόντους» ο Γιάννης Ιωαννίδης για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο Μαρούσι το χρίσμα θα έχει και πάλι ο Γιώργος Πατούλης, ενώ στον  Άλιμο η Ν.Δ. προσανατολίζεται στη στήριξη του Νίκου Τσαρπαλή. Στη Γλυφάδα η Ν.Δ. θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες του επαφές και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του τον Δεκέμβριο. Στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης η Ν.Δ. σκέφτεται να στηρίξει τον Μιχάλη Γαζή, στην Καισαριανή τον Θόδωρο Ιωαννίδη,  ενώ νέα υποψηφιότητα εξετάζεται σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: σύμφωνα με πληροφορίες, το χρίσμα θα πάρει ο πιλότος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέναντι στον εν ενεργεία δήμαρχο που εξελέγη με τη σημαία της Ν.Δ. Σπύρο Πανά.

Στην Αγία Παρασκευή η Ν.Δ. θα στηρίξει το νυν δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, όπως επίσης στον Βύρωνα τον Νίκο Χαρδαλιά, στο Δήμο Δάφνης- Υμηττού τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στο Ηράκλειο τον Παντελεήμονα Βλασσόπουλο, στην Πεντέλη τον Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, στο Χαϊδάρι τον Δημήτρη Μαραβέλια (ο οποίος, όμως, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, «παίζει» και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου), στο Χαλάνδρι τον Γιώργο Κουράση, στον Ωρωπό τον Γιάννη Οικονομάκο, στην Κηφισιά τον Νίκο Χιωτάκη, στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας τον Γιώργο Δρίκο και στα Μέγαρα τον Γιάννη Μαρινάκη.

Το γιατρό Χρήστο Πρεκετέ αναμένεται να στηρίξει η Ν.Δ. στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, ενώ τη μάχη στο Δήμο Ζωγράφου θα δώσει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο Νίκος Πέτσας.

Ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους έχει να επιλέξει η λεωφόρος Συγγρού για το Δήμο Ηλιούπολης, καθώς το χρίσμα διεκδικούν ο Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο Γιάννης Αναγνώστου και ο Αναστάσιος Ευσταθίου. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δεν αποκλείεται η ΝΔ να στηρίξει και τον νυν δήμαρχο Βασίλη Βαλασσόπουλο. Γαλάζια μάχη και στον Ασπρόπυργο μεταξύ του εν ενεργεία δημάρχου Νίκου Μελετίου και των Ηλία Γιάννη και Γιώργου Λιάκου που διεκδικούν το χρίσμα, όπως και στο Γαλάτσι, όπου δεν αποκλείεται η Ν.Δ. να στηρίξει τον Γιώργο Μαρκόπουλο.

Στην Καλλιθέα «επιστρέφει» διεκδικώντας το χρίσμα ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Σκανδαλάκης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, φαίνεται να βρίσκεται σε επαφή και με τον νυν δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη ο οποίος είναι πιθανόν να μην ξαναδιεκδικήσει το δήμο, ενώ ο γαλάζιος Δημήτρης Κάρναβος έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα. Στη Νέα Σμύρνη θα «κατέβει», όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Στέφος, στο Πέραμα η Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, ενώ στο Περιστέρι το χρίσμα «διατηρεί» ο Ανδρέας Παχατουρίδης. Με τη Ν.Δ. θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας ο Χάρης Τομπούλογλου, στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ο Παντελής Χαροκόπος, στο Π. Φάληρο ο Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ συνεχίζονται οι βολιδοσκοπήσεις για τον υποψήφιο για το Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Στο Δήμο Αχαρνών, το χρίσμα «γέρνει» προς τον Θανάση Κατσιγιάννη, στον Διόνυσο προς τον Νίκο Πέππα, στη Μεταμόρφωση στον Δημήτρη Τζίτζιφα, στον Μαραθώνα το γαλάζιο Νίκο Καραχάλιο, στο Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας τον Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη.

Στην Ελευσίνα φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το όνομα του Αργύρη Οικονόμου, στην Αίγινα του Τάκη Γρηγορόπουλου, στο Αγκίστρι του Αναστασίου Λογοθέτη, στον Πόρο «παίζει» το όνομα του Σπύρου Σπυρίδωνα, όπου δήμαρχος είναι ο γαλάζιος Δημήτρης Στρατηγός, όπως και στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όπου φέρεται να διεκδικεί τη στήριξη της Ν.Δ. ο Θανάσης Αδαμόπουλος.

Στην Παλλήνη δύο είναι οι γαλάζιοι που διεκδικούν το χρίσμα, ο Νεκτάριος Καλαϊτζής και ο Δ. Μερτίδης, όπως και στην Παιανία, όπου επιθυμούν να «κατέβουν» ο Ισίδωρος Μάδης και ο Λάμπρος Κασαγιάννης. Στη Νέα Ιωνία αναμένεται να «κατέβει» ο Νίκος Κουκουλάρης και στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού ο Νίκος Κούκης.

Για το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης διεκδικεί τη γαλάζια υποστήριξη ο Αναστάσιος Μαυρίδης, στο Δήμο Σαλαμίνας η Ρούλα Νανου, στο Δήμο Σαρωνικού ο Γιώργος Σοφρώνης, ενώ στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος επιθυμούν οι Δημήτρης Μάρκου και Θανάσης Μαργέτης και στην Υδρα ο Κώστας Αναστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου