Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Reuters: Πρακτικά αδύνατη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Ευθεία σύγκρουση με τους πιστωτές

«Εάν ο Τσίπρας δεν κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι του, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ»
 
Ευθεία ρήξη της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωζώνη «βλέπουν» κορυφαίοι διεθνείς αναλυτές, στον απόηχο των προγραμματικών δηλώσεων που πραγματοποίησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.
 
Πρακτικά αδύνατη θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ο κορυφαίος αρθογράφος του Reuters Hugo Dixon, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι πιστωτές της χώρας να συμφωνήσουν με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης.
 
Όπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, «εάν ο Τσίπρας δεν κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι του, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ μετά από αυτές τις δηλώσεις».
 
Ο αναλυτής του διεθνούς πρακτορείου προειδοποιεί ότι αυτές οι εξαγγελίες θα οδηγήσουν τη χώρα σε εξάντληση της ρευστότητας και επιβολή περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων τις προσεχείς εβδομάδες.
 
Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα πρώτα σχόλια του κορυφαίου αρθρογράφου των Financial Times, Peter Spiegel, ο οποίος θεωρεί μέγα λάθος του Τσίπρα να γυρίσει την πλάτη στην παράταση του μνημονίου.
 
Ένα από τα κυριότερα μηνύματα που έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ελληνική κυβέρνηση ήταν να μην πραγματοποιήσει μη αναστρέψιμες δηλώσεις από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, κάτι που ο έλληνας πρωθυπουργός αγνόησε, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου