Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Στο κενό οι ισχυρισμοί Καλαφατέλη-Μπιτάκου

Στον “αφρό των ημερών” η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Μαγγίνα

Στην επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα, απάντησε στην πρόσφατη (9/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Μαγγίνα. Η υπόθεση  ξεκίνησε με καταγγελία της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για το Διόνυσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επειδή η κ. Μαγγίνα, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, συμμετείχε (και δεν αποχώρησε) στη συζήτηση και την ψηφοφορία θέματος που αφορούσε σε προμήθεια του Δήμου από συγγενικό της πρόσωπο, θέμα που προβλήθηκε- και συνεχιζόταν επιμόνως να προβάλλεται- από τοπική εφημερίδα.

Δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, η κ. Μαγγίνα υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά σε παράταση παλαιότερης, επί Διοίκησης Καλαφατέλη, σύμβασης, ενώ προμηθευτής δεν είναι- όπως κατηγορήθηκε- ο πατέρας της, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι καν εταίρος στην προμηθεύτρια εταιρεία! Αξίζει να σημειωθεί η αποστροφή της Αντιδημάρχου προς τον επικεφαλής της Νέας Πνοής Π. Μπιτάκο: “Έχουμε την ίδια ηλικία και θα περίμενα άλλου είδους συμπεριφορά. Ιδίως αν θυμηθώ πως προεκλογικά μου τηλεφωνούσατε συνεχώς, ενώ τώρα δεν κάνατε τον κόπο να επικοινωνήσετε μαζί μου. Ο κόσμος πράγματι αλλάζει, εσείς όχι, όπως αποδεικνύεται από την ευτελή αυτή αντιπαράθεση.  Όπως και να έχει, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σπιλώσει το όνομα της οικογένειάς μου”, δήλωσε η κ. Μαγγίνα, προσθέτοντας πως τα σχετικά δημοσιεύματα, που μιλούν για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της, έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Λίγο αργότερα, και πιο συγκεκριμένα όταν το Σώμα συζητούσε για την αναγκαιότητα διαφόρων προμηθειών, η Αντιδήμαρχος πρωταγωνίστησε σε ακόμη ένα περιστατικό: Στη διάρκεια διευκρινίσεων για τα ανταλλακτικά και μικροαναλώσιμα ανταλλακτικών που αφορούν στα οχήματα του Δήμου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, λησμόνησε το χρυσό κανόνα των Δικαστηρίων που λέει “μην ρωτάς, αν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση” και ρώτησε την κ. Μαγγίνα για τον αριθμό των δημοτικών οχημάτων. Η αμηχανία και η έκπληξή του ήταν παραπάνω από φανερές, όταν η Αντιδήμαρχος και την απάντηση γνώριζε, αλλά και προσέθεσε πως μόλις την ίδια ημέρα είχε υπογράψει τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

Στο ίδιο θέμα, πάντως, μεγαλύτερη σημασία είχαν όσα κατέθεσε η κ. Μαγγίνα με αριθμούς:
Για τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου στα 3,5 χρόνια της προηγούμενης Διοίκησης δαπανήθηκε το ποσόν των 900.000 ευρώ!  Μόνο για ένα απορριμματοφόρο, η σχετική δαπάνη συντήρησης άγγιξε τις 50.000 ευρώ. Ενώ τα συγκριτικά στοιχεία για τα καύσιμα των οχημάτων ανάμεσα στο Δεκέμβριο του 2013 και τον αντίστοιχο μήνα του 2014 μιλούν για μια εξοικονόμηση των 10.000 λίτρων, που μεταφράζεται σε 120.000- 130.000 ευρώ, όπως συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης Δ. Αλεξανδρής. Το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της Δημοτικής Αρχής, κατέληξε η κ. Μαγγίνα, είναι η σειρά και η τάξη που μπαίνει σιγά σιγά στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Αναδημοσίευση από την Οδό Διονύσου-   www.odosdionysou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου