Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Οι ευθύνες για το γήπεδο της Σταμάτας που βούλιαξε....



Όταν το 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση της μελέτης κατασκευής του γηπέδου της Σταμάτας, ματαιώνοντας τα αποστραγγιστικά έργα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παππάς διατυμπάνιζε ότι, ο Δήμος εξοικονόμησε 129.000 ευρώ για να διαμορφώσει και τον περιβάλλοντα χώρο.

Η τότε δημοτική αρχή στη διάρκεια της συζήτησης έκλεισε τα αυτιά της στις δικαιολογημένες και τεκμηριωμένες τεχνικά, όπως αποδείχθηκε από τις σημερινές εξελίξεις, υποδείξεις. Της επισημάνθηκε τότε ότι, είναι εντελώς προβληματική η κατασκευή του γηπέδου, γιατί παρουσίαζε σημαντική κλίση 80 πόντων. Άρα, χωρίς τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα, το έργο κινδύνευε κάποια στιγμή να βουλιάξει. Όπως και έγινε σήμερα, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι αγώνες σε αυτό από δω και πέρα.

Δεν πρόκειται εδώ να ασχοληθούμε και με την καταγγελία για σοβαρά προβλήματα, που προέκυψαν στην πορεία σχετικά με τις εγγυητικές επιστολές που όφειλε να καταθέσει ο εργολάβος, που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.
Αλλά απαιτούμε από τη νέα δημοτική αρχή και προσωπικά από τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη
 
  1. Να ενημερώσει αναλυτικά και συγκεκριμένα τους πολίτες για την σκανδαλώδη αυτή υπόθεση.
  2. Ποιος θα πληρώσει τα χρήματα (πολλών χιλιάδων Ευρώ) που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ζημιάς;
  3. Προκύπτουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ποιες και για ποιους;
  4. Αληθεύει η πληροφορία ότι, αναμένεται το πόρισμα της Δικαιοσύνης και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου