Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Διον. Ζαμάνης: Ο Διόνυσος άλλαξε σελίδα


Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης στις εκλογές του Μαΐου έστειλαν οι πολίτες του Δήμου Διονύσου οι οποίοι κατέκλυσαν την Τετάρτη 9 Απριλίου όλη την Αθηνών- Χαλκίδος στην Άνοιξη για τα εγκαίνια, του εκλογικού κέντρου των Ανοιχτών Οριζόντων.

Συμπολίτες από κάθε Δημοτική Ενότητα γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του εκλογικού κέντρου και τον δρόμο έξω από αυτό,  παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη.
Μετά τον αγιασμό από τον πατέρα Χρήστο, ο Διονύσης Ζαμάνης ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος. Καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους. Στη συνέχεια με λόγο μεστό και ουσιαστικό έδωσε το γενικό πλαίσιο για το Αύριο του Διονύσου.

Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

Φίλες και φίλοι,
Είμαστε εδώ γιατί έχουμε όλοι μας ένα κοινό όραμα, μια κοινή επιδίωξη και ένα κοινό στόχο. Θέλουμε να φτιάξουμε την Πόλη που μας αξίζει. Θέλουμε να φτιάξουμε γειτονιές που θα χαιρόμαστε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, υποδομές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα, υπηρεσίες που θα μας εξυπηρετούν.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των Ανοιχτών Οριζόντων είστε εσείς. Σήμερα, οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι συνεργάτες, οι εθελοντές υποστηρικτές. Αύριο, οι ανιδιοτελείς υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος και του πολίτη.

Ο μεγάλος δήμος Διονύσου, που απλώνεται ανάμεσα στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τη λίμνη του Μαραθώνα, προικίστηκε με ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και ένα θαυμάσιο κλίμα. Αυτό το αναπτυξιακό πλεονέκτημα και το περιουσιακό ισοδύναμό του σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος του τόπου και των κατοίκων του.
  
Η απερχόμενη δημοτική αρχή ασχολήθηκε ανεύθυνα και επιπόλαια με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, επιλέγοντας λύσεις-μπαλώματα. Της δόθηκε από τους πολίτες η ευκαιρία να διοικήσει ένα μεγάλο και πλούσιο δήμο. Αυτόν που προέκυψε από τη συνένωση με τον Καλλικράτη. Αλλά αποδείχθηκε ανέτοιμη, ανεπαρκής και -το χειρότερο- επικίνδυνη για τον τόπο. Κανένα μεγάλο καινούργιο έργο δεν έγινε και ό,τι παρέλαβε από τις προηγούμενες επτά διοικήσεις δεν το προχώρησε με τους ρυθμούς που όλοι θα επιθυμούσαμε.

Ο απερχόμενος δήμαρχος επαίρεται για τα αυτονόητα. Πανηγυρίζει δηλαδή για το γεγονός ότι ο δήμος λειτουργεί… και δεν έχει ήδη διαλυθεί. Γνωρίζοντας, ίσως, τις πραγματικές δυνατότητές του μάλλον δικαίως χαίρεται. Εξ άλλου, στη ζωή, αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας,  θα πας εκεί που κοιτάς.

Ακόμη και σήμερα, ο αδιόρθωτος κ. Καλαφατέλης συνεχίζει την ίδια πολιτική ψευδών και παραπλάνησης. Έξις, δευτέρα φύσις. Στέλνει σημειώματα με τους λογαριασμούς της ύδρευσης και καλεί τους δημότες να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης.  Ανυποψίαστοι συμπολίτες μας, που επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες, πληροφορήθηκαν ότι η σύνδεση δεν είναι επί του παρόντος εφικτή αλλά θα μπορεί να γίνει μετά τις εκλογές…..

Για την επόμενη πενταετία, η αξιοποίηση όλων των εν δυνάμει πηγών χρηματοδότησης αποτελεί κεντρική στρατηγική επιδίωξη των Ανοιχτών Οριζόντων. Η μέγιστη δυνατή απορρόφηση και η ιεραρχημένη και ορθολογική δαπάνη κονδυλίων είναι και για μένα προσωπική πρόκληση και στοίχημα.

Με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες:
Από την πρώτη μέρα κόβονται οι σπατάλες και κάθε ευρώ που δαπανάται πιάνει τόπο.
Τέρμα στους αργόμισθους συμβούλους.
Τέρμα στις εκδηλώσεις για το «θεαθήναι».
Τέρμα στα ιλουστρασιόν, δήθεν ενημερωτικά, στην πραγματικότητα διαφημιστικά και
προπαγανδιστικά  φυλλάδια για την επικοινωνιακή προβολή του δημάρχου και της παρέας του.
Τέρμα στην αφαίμαξη των πολιτών εκεί που οι υπηρεσίες πρέπει να είναι δωρεάν.
Στην εποχή της ανεργίας και της σκληρής λιτότητας δίνουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη, στη δημιουργία και την ουσιαστική στήριξη
κοινωνικών υποδομών που ανακουφίζουν τους ασθενέστερους, στην προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Στους σχεδιασμούς των Ανοιχτών Οριζόντων περιλαμβάνεται η σταδιακή αντικατάσταση του συνόλου του δημοτικού φωτισμού, διότι επιτυγχάνεται τεράστια οικονομία για το δήμο και σημαντικός περιορισμός του αντίστοιχου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Φίλες και Φίλοι,
Η συναίνεση και η συνεννόηση, η εξαντλητική διαβούλευση με όλες τις πτέρυγες και αποχρώσεις, ο ειλικρινής διάλογος είναι για τους Ανοιχτούς Ορίζοντες ο μόνος ορθός τρόπος αποτελεσματικής διοίκησης και αυτόν δεσμευόμαστε να τηρήσουμε με θρησκευτική προσήλωση.
·  Εγγυόμαστε ότι δεν θα χαθεί ούτε μία επιπλέον μέρα για το έργο της αποχέτευσης στο δήμο… 2 χρόνια απραξίας ήταν αρκετά και επιζήμια.
·   Διεκδικούμε δυναμικά, μαζί με άλλους δήμους και με την ΚΕΔΕ, τη δίκαιη λύση στο οικιστικό πρόβλημα.
·   Απαιτούμε την με νόμο ισχυροποίηση των ορίων των οικισμών του δήμου.
· Εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη (στην Καθαριότητα, το Περιβάλλον, τις Υποδομές).
·   Ενισχύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, προστατεύουμε τις ευπαθείς και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
·   Επενδύουμε ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
· Αξιοποιούμε το περιαστικό περιβάλλον του Δήμου, ώστε αυτό να αποτελέσει αναπτυξιακό κεφάλαιο.
·    Προστατεύουμε τη δημοτική γη από τις καταπατήσεις και την αυθαιρεσία.
·   Αναδεικνύουμε και προβάλλουμε την τοπική πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και ομορφιά καθεμιάς από τις επτά περιοχές.

Ο Διόνυσος αλλάζει σελίδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου