Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γιατί υποστηρίζουμε Διονύση Ζαμάνη

1.Οι πανεπιστημιακές σπουδές του με ειδίκευση στα δημόσια οικονομικά και τις διεθνείς σχέσεις εγγυώνται το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου και την ανάδειξη του σε ευρωπαϊκό Δήμο. Είναι δυο απαραίτητα εργαλεία για την αναπτυξιακή πορεία της Πόλης.
2. Είναι καταξιωμένος κοινωνικά και αυτοδημιούργητος επαγγελματικά.Έχει δουλέψει στη ζωή του και δεν είναι επαγγελματίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
3. Δεν είναι πολιτικάντης. Είναι ένας από μας, ντόμπρος και ειλικρινής, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν εμφανίστηκε σαν αλεξιπτωτιστής από το πουθενά. Ήταν συνεχώς και μαχητικά παρών στα δημοτικά δρώμενα. Τίμησε την εμπιστοσύνη των δημοτών, ανεξάρτητα σε ποια θέση εκλεγόταν.
4. Είναι ανεξάρτητος και ηγείται ενός σχήματος Συνεργασίας διαφορετικών
δυνάμεων με εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση αλλά και νέων δυναμικών Ενεργών Πολιτών.
5. Από το 2006 που εκλέχτηκε για πρώτη φορά, θήτευσε σε διάφορες διαδοχικά θέσεις ευθύνης των Δήμων Δροσιάς και Διονύσου. Ως Αντιδήμαρχος στη Δροσιά, με τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, συνέβαλε στη δημιουργία αποθεματικού τεσσεράμισι εκατομμυρίων Ευρώ. Χρήματα που βρήκε ως προίκα στο ξεκίνημα του   ο καλλικρατικός δήμος Διονύσου.
6. Πάλεψε για να ακυρωθεί το σκάνδαλο του φωτογραφικού διαγωνισμού ύψους 230.000 ευρώ, που η δημοτική αρχή  προκήρυξε για 2 παιδικές χαρές. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Και σήμερα με τα ίδια χρήματα εξοπλίζονται 7 παιδικές χαρές της Πόλης μας.
7. Ανέδειξε το θέμα της διαχείρισης των διαθεσίμων χρηματικών πόρων 
του Δήμου, που η δημοτική αρχή κρατούσε αυθαίρετα αναξιοποίητα και καθηλωμένα προνομιακά για δύο ολόκληρα χρόνια σε μία Τράπεζα. Αποτέλεσμα, το 2013 από προσφορές  διαφορετικών Τραπεζών, επελέγη από το Δημοτικό Συμβούλιο η βέλτιστη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών.
8. Άσκησε ασφυκτικό έλεγχο στη λαίλαπα των απευθείας αναθέσεων και της κατάτμησης των έργων, που απαγορεύονται από τη νομοθεσία αλλά αποτελούν τη συνήθη πρακτική της δημοτικής αρχής. Αρνήθηκε να προτάξει την «αναγκαιότητα» έναντι της νομιμότητας.
9. Έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου και προβολής των σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών, υπεράσπισης της Διαφάνειας και Αξιοκρατίας.
10. Ηγείται μιας παράταξης, των Ανοιχτών Οριζόντων, που καταθέτει το θετικό της αποτύπωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη ρεαλιστική της πρόταση, την ισχυρή Ομάδα συνεργατών που εγγυάται την επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου